De keeper van RVC pareert een schot van een van de vele aanvalsacties van ASC.
De keeper van RVC pareert een schot van een van de vele aanvalsacties van ASC. Foto: Wim van Tuijl

ASC boekt belangrijke 2-0 zege op RVC’33

ASC heeft op Tweede Paasdag uitstekende zaken gedaan door met 2-0 te winnen van RVC’33. De sfeer in de kleedkamer was na afloop uitbundig.

Fout keeper geeft doorslag in eerste helft
Voorafgaand aan de wedstrijd hadden genoemde ploegen beide 9 punten en stonden gedeeld op de één na laatste plaats op de ranglijst. Rode lantaarndrager Schoten heeft 6 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Aan het einde van het seizoen degradeert de nummer laatst. De twee ploegen daarboven spelen nacompetitie om handhaving. Vandaar het belang van het behalen van de volle winst.
Begrijpelijk, dat de wedstrijd wat stroef op gang kwam. Een snelle achterstand voorkomen, was van groot belang. Na 20 minuten won de ontmoeting aan attractiviteit. Met name RVC kwam vanuit corners tot een paar redelijke kansen. De lange spitsen wisten de bal niet achter de doelman te krijgen. Zeven minuten voor tijd keerde de ASC-doelman een schot die anders doeltreffend zou zijn geweest.
Op slag van rust profiteerde Jelle Schouten uitstekend van een fout van de keeper van RVC. Hij liet de bal na een inzet uit zijn handen vallen en genoemde speler profiteerde daar doeltreffend van. Zo vlak voor rust een uitstekend moment om op voorsprong te komen.

Voluit aanvallend blijven spelen
“Niet gaan achteruitspelen, maar met name het eerste kwartier volop aanvallen en verdedigend scherp blijven”, gaf hij Jesper Neuteboom in de rust mee. “Met nog een hele helft te gaan, moet je niet achteruitspelen om de voorsprong te koesteren. Dan zoek je juist de problemen op, omdat een tegenstander geloof krijgt dat er wat valt te halen”, onderbouwde hij deze opdracht. ASC speelde met zelfvertrouwen en etaleerde met name in de eerste 25 minuten in aanvallend opzicht een surplus aan kwaliteit. De bal ging prima rond en steeds was een aanspeelpunt beschikbaar. “Een prachtige aanvalsactie luidde de beslissing in. Een ingooi vanaf de linkerkant werd direct doorgespeeld naar Jelle Schouten, die op zijn beurt de vrijgelopen Thomas Baxc aanspeelde. Met een mooie rush richting de keeper faalde hij niet in de afronding”, aldus Jesper. Die goal viel in de 53e minuut. De tegenstander speelde zonder echt zelfvertrouwen voor een verbetering van het resultaat. “Bovendien werd er uitstekend verdedigd”, verklaarde Jesper. Hij bracht nog Lars Valcx in, die na lang blessureleed zijn grote waarde als scorende spits weer in praktijk kan brengen. Zonder problemen trok ASC de zege over de eindstreep. “Wat voelt dit goed na vijf nederlagen. Nu is het zaak om met hetzelfde zelfvertrouwen als nu verder te gaan in de volgende wedstrijden”, vertelde Thomas Baxc.
Achteraf bleek de grote waarde van de zege. Esto en Schoten verloren beide. Daarmee versmalt ASC de achterstand op eerstgenoemde tot twee punten en is zes punten los van Schoten.