Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Na afloop werd er met de cheques buiten geposeerd. |&nbsp;</p>

Na afloop werd er met de cheques buiten geposeerd. | 

(Foto: Willemien Timmers)

Feestelijke bijeenkomst Roelant Oltmansfonds bij ASC

  Sport

Vlak voor de lockdown vond er in het mooie clubhuis van ASC nog een bijzondere bijeenkomst plaats van het Roelant Oltmansfonds.

Door Willemien Timmers

In gezellige kerstsfeer ontvingen acht sporters en twee verenigingen een bijdrage van het Oegstgeester fonds, dat ondersteuning en ontwikkeling van de jeugdsport op top- en recreatief niveau als doelstelling heeft.

Roelant Oltmans, die de korte middagbijeenkomst zelf presenteerde, was blij dat, in tegenstelling tot 2020, de bijeenkomst niet via ‘zoom’ gehouden hoefde te worden. 

Eén voor één riep hij de jonge sporters naar voren en vertelde iets over hun sportcarrière. Vervolgens kregen de jongeren de geldprijs en een aardigheidje overhandigd.

De gelukkigen:

Naomi Kunath, nu twaalf, ontving voor de vijfde maal een bijdrage voor haar turn-carrière. “Je bent echt jong begonnen”, sprak Roelant. “En je hebt veel prijzen gewonnen dit jaar.

Voor de vierde maal kreeg Sammy Quinau (14) een bijdrage van het fonds. De tennisser heeft in dit coronajaar enorm veel progressie gemaakt, en is inmiddels de nummer tien op de Nederlandse lijst van jeugdtennissers.

Chaia Koller (14) was voor de eerste maal aanwezig. Zij is een voetbaltalent uit Oegstgeest dat inmiddels zelfs bij Feyenoord speelt.

Hockeyster Delany van den Broek (15) speelt bij HDM in Den Haag en in het Nederlands team voor meisjes onder zestien. “We staan tweede in de poule, maar hebben met 10-0 van België gewonnen.”

Ties de Regt (15) kreeg vrijdagmiddag voor de achtste maal een cheque. De tennisser is ‘aardig bezig’ volgens Roelant Oltmans. “Ik hoop dat corona je dit jaar niet in de weg zit, en je naar de Rafa Nadal Academy in Spanje kunt.”

De zestienjarige Sophie Klautz was voor de vijfde maal blij met een bijdrage voor haar hockeycarrière. Zij speelt voor Oranje in het ‘onder 18’-team. “We staan momenteel bovenaan.”

Tennisster Marenthe Sijbesma (17) wil prof worden en mocht dit jaar al bij de senioren meespelen. “Wat heb jij een enorme ontwikkeling doorgemaakt”, zei Roelant. “Mooi dat je je ambitie niet bent verloren!”

Oscar Tiberius (17 - golf) kreeg voor de laatste maal een bijdrage. “Respect voor je progressie. Je hebt al aan diverse grote toernooien meegedaan. Golf is een ongelooflijk moeilijke sport.”

Vereniging van Handboogschutters Attila ontving een cheque voor de aanschaf van nieuwe ‘spelblazoenen’, en korfbalvereniging Fiks kan met het hen toegezegde bedrag extra dingen doen voor hun talentvolle sporters.

Een speciaal applaus was er voor John Coulier die met zijn bedrijf 24 jaar lang het Roelant Oltmansfonds heeft ondersteund, en nu het stokje aan een ander overdraagt.

Het Roelant Oltmansfonds werd in 1997 door de Gemeente Oegstgeest opgericht als blijk van waardering voor het behalen van de gouden olympische medaille door het door Roelant Oltmans gecoachte Nederlands Heren hockeyteam.

Meer berichten