Na de wedstrijd was er in het clubhuis een optreden van de Quartels.
Na de wedstrijd was er in het clubhuis een optreden van de Quartels. Foto: Wim van Tuijl

ASC in slotfase naast Bloemendaal

ASC heeft afgelopen zondag aan de ontmoeting tegen Bloemendaal in de laatste fase van de wedstrijd alsnog een gelijkspel overgehouden. Het werd 2-2 op sportpark Overveer.

Het is ASC na drie nederlagen op rij gelukt om weer resultaat te boeken. Toen de scheidsrechter de slotakkoorden blies stond er 2-2 op het scorebord. Het was een terechte uitslag. In de eerste helft was de tegenstander vaker in de aanval. Met name over de linkerflank werden de spitsen aangespeeld. De scherpte ontbrak aan de eindpass om een score te laten aantekenen. Die kwam er in de 32e minuut wel, maar uit een standaardsituatie. Uit een corner volgde een kopbal, die nog werd gepareerd, maar uit een scrimmage ontstond alsnog de 0-1. Vrij onverwacht kwam de gelijkmaker tot stand; eveneens uit een corner. Jelle de Bruin stond in vrije positie om met een gerichte kopbal de doelman te verschalken. In de slotminuut van de eerste helft ging ASC alsnog met een negatieve stand aan de thee. De linksbuitenspeler van Bloemendaal kreeg te veel ruimte en trapte de bal fraai binnen.
Na rust had de opponent een optisch overwicht, maar tot echte doelrijpe kansen kwam het niet. ASC trok in de slotfase het initiatief meer naar zich toe om de dreigende nederlaag af te wenden. Het offensief had succes. Ward Buyze scoorde vlak voor tijd de 2-2 binnen. Met dit resultaat blijft ASC op de laatste plaats in de tweede klasse. Werk aan de winkel dus voor de formatie van Jesper Neuteboom.

De commissie The Good Old kon eindelijk weer een bijeenkomst voor oud leden plannen. Lange tijd hebben de coronamaatregelen dit tegengehouden. Het was erg leuk dat oud leden konden bijpraten onder genot van een drankje en een hapje. Commissielid en archivaris van ASC (Ajax Sportman Combinatie), Emiel Sluyterman, had uit het enorme archief een kleine tentoonstelling gemaakt, waaruit de nostalgie van bijna 130 ASC nadrukkelijk ademde. Zelfs de partituur van de Ajax mars uit 1896, gecomponeerd door B.H. Gerhardt, was te zien.

Na de wedstrijd was er in het clubhuis een optreden van de Quartels. Deze band bracht veel evergreens uit het popgenre van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw ten gehore.