Afbeelding

Fiks wint overtuigend van SKF

Na drie nederlagen op rij heeft Fiks zich herstelt door een 19-15 zege op rode lantaarndrager SKF, dat daardoor puntloos onderaan de ranglijst blijft. De broodnodige winst leidde na het laatste fluitsignaal tot grote opluchting. Zeker omdat de nummer 7, Swift, ook verloor. Fiks heeft daarmee ruim afstand van de degradatiezone genomen.

Fiks begon gretig en zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en zette de verdediging van de tegenstander direct onder druk. De schotkracht was eveneens aanwezig. Na 6 minuten stond er een 4-0 score op het bord door inzetten van Kevin Vreeken (2 scores in deze wedstrijd), Lianne Anholts, Ilse Hazebroek en Melissa Heijne. Laatstgenoemde zou later in de eerste helft nog een score maken. Na twee tegentreffers bleef de thuisploeg druk zetten. “Fantastisch om te zien hoe mijn team scherpte in het spel bleef houden en zo sterk stond te verdedigen. Er werden goede keuzes gemaakt in de aanvalsopbouw en wie in goede positie stond om tot schot te komen. De bezieling en de wil om te winnen waren nadrukkelijk aanwezig”, verklaarde Aad van Rijthoven het goede spel. De tegenstander werd in de eerste helft overklast en zag dit terug in de cijfers. Na 4-2 ging Fiks geleidelijk steeds verder afstand nemen, tot vreugde van het enthousiaste publiek. Youp Coli kende een sterke fase in de eerste helft door drie keer te scoren. Hij produceerde de 5-2, waarna Mart Hortensius (die de zieke Jan Anholts uitstekend verving) voor 6-2 tekende. Bij rust had Fiks het verschil al gemaakt, getuige de 14-6 stand. Dit gebeurde mede door twee rake schoten van Dominic van Welzen.
In de tweede helft liep Fiks nog verder uit. De hoogste voorsprong ontstond bij 18-8 door een raak schot van Michelle Rozenbroek. Zij zou samen met Mart Hortensius topscorer worden; beiden waren goed voor vier treffers. Na 19-10 kwam een wending in het wedstrijdbeeld. “Ik zag gemakzucht in het spel sluipen. De scherpte van het schot verdween en bovendien constateerde ik dat mogelijk nog meer getraind moet worden op conditie”, verklaarde de trainer de verkleining van de voorsprong tot 19-15. De zege zou echter geen moment in gevaar komen. Met de huidige klassering op de ranglijst en de grote afstand tot de gevarenzone kan Fiks met een goed gevoel aan de zaalcompetitie beginnen, die op Zaterdag 20 november gaat beginnen. Volgende week volgt de eerste zaaloefenwedstrijd in De Cuyl tegen GKV. Aanvang: 16.30 uur.

Tweede team

Zo goed als het tweede selectieteam een week eerder tegen Groen Geel 2 speelde, zo matig was het spel afgelopen zaterdag. Vooral de eerste helft was zwak. Fiks kwam in de tweede helft nog goed terug en pakte zelfs de leiding, maar SKF 2 zou in een sterke slotfase alsnog de winst grijpen. Uitslag 14-15.