Afbeelding

Fiks moet de punten aan Groen Geel laten

Fiks is opnieuw tegen een nederlaag opgelopen. Onder grote publieke belangstelling maakte de tegenstander in het laatste kwartier het definitieve verschil. Met een 15-21 zege keerde de titelkandidaat huiswaarts.

Even mocht Fiks genieten van een voorsprong. Youp Coli, die deze wedstrijd goed speelde, scoorde na 20 seconden de openingsgoal. Lianne Anholts scoorde nog na 1-2 de gelijkmaker, maar daarna liet Groen Geel haar surplus aan kwaliteit zien en ook waarom het in de zaalcompetitie uitkomt in de Korfballeague; Het hoogste niveau van Nederland. De formatie van trainer Daniël Harmzen, voormalig speler van TOP Sassenheim (meerdere malen landskampioen), liep uit naar 2-6. Fiks liet veerkracht zien door bij te blijven, maar liep steeds achter de tegenstander aan. Fikstrainer Aad Rijthoven knikte bevestigend. “Het is aan het spel van Groen Geel te zien dat het over meer ervaring beschikt. Vooral de heren zijn ronduit goed. Ik ben niettemin tevreden over de tegenstand die mijn team heeft geboden”, sprak hij. Aad zag zijn ploeg van 6-10 terugkomen tot 8-10 na twee scores van Melissa Heijne. In de tweede helft bewees Fiks opnieuw doorzettingsvermogen. Na 9-13 leek de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd terug te keren. Dankzij rake schoten van Michelle Rozenbroek (3) en Melissa Heijne kwam de stand in minuut 42 op 13-14. “Jammer dat daarna een mooi schot uit de korf tolde en Fiks van de gelijkmaker weerhield.”, sprak Aad. “Dan zie je dat we door grote inzet goed terug waren gekomen. Mogelijk had Fiks bij de gelijkmaker langer in de wedstrijd kunnen blijven. Het hoge scoringspercentage van Groen Geel daarna deed ons de das om. Gezien de geboden tegenstand van mijn team vond ik de zege van Groen Geel op zich verdiend, maar de marge waarmee geflatteerd”, aldus Aad over de 15-21 uitslag.
Scores: Youp Coli (3), Melissa Heijne (4), Michelle Rozenbroek (3), Dominic van Welzen (2), Jan Anholts, Lianne Anholts en Ilse Hazekamp (1).

Fiks 2

Het tweede selectieteam zorgde voor een verrassing door winst te boeken op Groen Geel 2. “Veerkracht en doorzettingsvermogen waren elementen waardoor mijn team zo’n uitstekend resultaat heeft behaald”, sprak trainer Rob Schoof. In de eerste 10 minuten kende Fiks een achterstand, maar na 5-4 hield Fiks lang controle over de wedstrijd. De tegenstander kwam in de tweede helft terug en heroverde de leiding (14-16). Fiks overleefde deze tegenvaller, kwam terug en zou uiteindelijk met 18-17 de zege grijpen. Fiks 2 deelt nu met DSC de koppositie in de reserve hoofdklasse. Kelsey Heijne (4), Jesse Trap (3), Tim van Polen (3), Timo Dezentje (3), Jarolien Flinkert, Sasha de Haan (2) en Hilde Warmerdam scoorden.