Joey Driessen scoort, één minuut na zijn wissel, de 2-1. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint, maar het was geen ‘makkie’

Als je, zoals FC Oegstgeest, hoog op de ranglijst staat en speelt tegen Gouda dat in de onderste regionen staat, denk je al gauw: “Dat wordt een makkie vandaag”. Zaterdag kwam dat anders uit, dit ondanks de ruime winst na 94 minuten voetballen.

Trainer Thymen Kruider begon met enkele vaste waardes voor de selectie op de bank, die om diverse redenen niet startten in de basis. Na twee overwinningen en een gelijk spel stond FC Oegstgeest in het linker rijtje van de ranglijst aan het begin van de wedstrijd. Tegen Gouda, dat uit vier wedstrijden nog maar drie punten had, moest het niet al te veel moeite kosten om drie punten bij te schrijven bovenop de reeds behaalde zeven punten. Al direct aan het begin van de wedstrijd bleek dat de spelers van Gouda daar anders over dachten, direct na de aftrap kreeg de ploeg al een kans om te scoren. Maar direct hierna werd Bob den Hollander in het strafschopgebied onreglementair onderuitgehaald, de penalty die hiervoor werd gegeven, werd door Den Hollander strak ingeschoten: 1 – 0. Hierna nam Gouda het initiatief en speelde het spel zich vooral op de FC Oegstgeest helft af. Bij FC Oegstgeest werd slordig gespeeld, de passes kwamen niet aan en de voorwaartsen konden niet in stelling worden gebracht. Ondanks de vijf corners en andere kansen die Gouda kreeg, wisten ze het doel van keeper Rick van der Kaay niet te vinden.

Na de rust werd door FC Oegstgeest het tempo opgevoerd en werden er meer kansen gecreëerd. Daarbij kwam nog dat een Gouda speler al snel in de tweede helft tegen zijn tweede gele kaart op liep en dus met rood van het veld moest. Een kans van Den Hollander werd door de keeper gepakt en in een scrimmage voor het Gouda doel wilde de bal er niet in. Een half uur voor rust werd verdediger Kevin Driessen ingebracht. Ondanks het ondertal deed Gouda niet onder voor FC Oegstgeest, bij een snelle uitval werd de FC Oegstgeest verdediging verrast en werd de gelijkmaker gescoord: 1 – 1. Spits Daan van Moorsel werd gewisseld voor Sam Roelen. Negen minuten voor tijd werd Joey Driessen ingebracht die, koud in het veld, tot opluchting van alles wat FC Oegstgeest was met een kopbal 2 – 1 scoorde. Het had er lang naar uitgezien dat FC Oegstgeest genoegen zou moeten nemen met een gelijkspel. In de extra tijd wist FC Oegstgeest het verschil nog groter te maken. Uit een voorzet van Lukas Tijl wist Den Hollander zijn tweede van de middag te scoren en vlak hierna maakte Tijl via een snelle uitbraak er zelfs 4 – 1 van. Een ruime uitslag waar het lange tijd niet naar uitzag. Zo kwam FC Oegstgeest met tien punten op de derde plaats met nog een halve wedstrijd te gaan op 13 november tegen CVC Reeuwijk, voor de gestaakte wedstrijd waar de stand 0 – 1 was.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Be Fair in Waddinxveen, dat met 6 punten op de 8e plaats staat, aanvang 14.30 uur.