René Waterreus. |
René Waterreus. | Foto: Henk van Gijzen

Pecos op weg naar spannende ontknoping

Sport

Ondanks een 8-2 zege op eigen tafel deed Pecos zaterdag geen goede zaken. Titelconcurrent Disnierats behaalde de maximale winst tegen Assen en staat halverwege de competitie weer naast de Oegstgeestenaren.

Pecos kent het bezoekende Red Stars al goed van eerdere ontmoetingen en rekende op basis daarvan ook op een overwinning. Zeker toen bij de opponent kopman Ronald Bogaard niet mee bleek te doen, speelden René Waterreus en Paul Kruijt zich allebei zelfverzekerd naar drie winstpartijen. Jens Wiersma kon dat voorbeeld helaas niet volgen en had tegen de mannen uit Venray een wat mindere dag. Vooral dat hij op een stand van 7-1 nog van Tom Thijssen verloor, stelde wat teleur. Die had dit seizoen namelijk pas drie potjes gewonnen.

De 8-2 die op de borden kwam mocht eigenlijk de pret niet drukken, alleen bleek nummer twee Disnierats toch twee punten te zijn ingelopen op koploper Pecos. Na vijf gespeelde duels staan beide ploegen nu op 34 punten. Het verschil met nummer drie Vriendenschaar is met 10 punten royaal te noemen, dus alle aandacht kan uitgaan naar de nek-aan-nekrace van de teams uit Hoorn en Oegstgeest.

Waarschijnlijk blijft die strijd, met als inzet promotie naar de eerste divisie van het landelijke tafeltennis, nog wel even spannend. Om alvast te noteren: de mannen van Disnierats komen op zaterdag 20 november naar de Voscuyl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant