Logo oegstgeestercourant.nl
Felle duels om de bal rond de korfzone.
Felle duels om de bal rond de korfzone. (Foto: Wim van Tuijl)

Fiks 1 speelt gelijk tegen Avanti

  Sport

Fiks moest afgelopen weekend genoegen nemen met een gelijkspel tegen Avanti. De uitslag van 23-23 bewijst dat het vele publiek een spannend treffen heeft gezien.

Meerdere seizoenen troffen genoemde selecties elkaar. Vrijwel altijd zijn de verschillen voor wat betreft de uitslag klein. Met andere woorden: beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd en zijn spannende confrontaties bij voorbaat gegarandeerd. Zo ook afgelopen zaterdag. Geen moment was er sprake van een definitieve demarrage en waren de verschillen in de scores gering. In de eerste 10 minuten vertolkte Jan Anholts een hoofdrol. In de eerste minuut scoorde hij twee keer en na 2-3 trok hij de stand recht. “Als ik eerlijk ben, dan is dit een terechte uitslag”, vertolkte trainer Aad van Rijthoven. Avanti stond in de eerste helft langdurig op voorsprong. Dankzij de grote veerkracht bleef Fiks in de wedstrijd. Gememoreerd mag worden dat de gelijkmaker van Kevin Vreeken (9-9) in de 20e minuut zijn 750e doelpunt was voor Fiks. Op slag van rust ging de thuisclub door een treffer van Melissa Heijne vanaf de strafworpstip alsnog met een 13-12 voordelige stand pauzeren. In het begin van de tweede helft leek Fiks de wedstrijd onder controle te krijgen bij de uitloop naar 16-13. “We hadden wat meer rebound en dus aanvallend langer balbezit door Jan Anholts en Kevin Vreeken van vak te laten wisselen”, verklaarde Aad de toegenomen aanvallende pressie. “Helaas kon mijn team niet doordrukken naar een groter verschil en bleef Avanti in een beter resultaat geloven. De tegenstander vocht zich langs Fiks en liet de achterstand niet meer verder oplopen dan twee. Vier minuten voor tijd moest Fiks nog in de achtervolging toen de opponent een 21-22 voorsprong pakte. Een zinderende slotfase volgde. Michelle Rozenbroek en Ilse Hazekamp heroverden met rake inzetten een voordelige stand, maar een strafworp op slag van tijd bezorgde Fiks een kille douche. “Jammer”, verzuchtte Aad. “Ik zag bij die laatste strafworp geen overtreding die tot deze beslissing zou hebben moeten leiden. Helaas, het is niet anders. Nogmaals, ik kan wel leven met het gelijke spel tussen deze goed aan elkaar gewaagd zijnde teams”.
Scores: Michelle Rozenbroek (5), Melissa Heijne (4), Jan Anholts, Dominic van Welzen en Ilse Hazekamp (ieder 3), Kevin Vreeken en Lianne Anholts (2) en Youp Coli.


Het tweede selectieteam speelde voorafgaand aan vermelde wedstrijd tegen Avanti 2. De bezoekers leken na 2-8 een vroegtijdige beslissing af te dwingen. “Daarna zag je de veerkracht van mijn team”, verwoordde trainer Rob Schoof. Zijn team vocht zich terug in de wedstrijd en zou uiteindelijk met 19-18 de winst grijpen. Fiks 2 staat in de reserve hoofdklasse gedeeld eerste. Daarmee behoort Fiks 2 tot de 16 beste reserveteams van Nederland. Mart Hortensius onderscheidde zich met 6 treffers.

Meer berichten