Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wim van Tuijl

Fiks moet punten aan DSC laten

  Sport

Fiks is er niet in geslaagd om de punten in huis te houden. Na een uitermate boeiende confrontatie ging DSC met een 20-22 zege terug naar Eindhoven.

Door Wim van Tuijl

Op zich was de winst verdiend. Alleen in de eerste minuut heeft de thuisclub op voorsprong gestaan. Nadien heeft Fiks vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen. De kracht van DSC lag bij de grote schotvaardigheid van twee heren, die vrijwel onverdedigbaar waren. Daarnaast was de afvang rond de korfzone goed verzorgd. “Feit is dat in beide vakken zo’n goed scorende heer stond. Beiden schoten zeer scherp ondanks dat mijn team goed stond te verdedigen”, gaf trainer Aad Rijthoven aan. “Dit neemt niet weg dat Fiks zeker niet slecht heeft gespeeld. Mijn advies in de rust om in de tweede helft meer druk te zetten en het tempo omhoog te schroeven, werd opgevolgd. Ondanks dat de achterstand nog opliep tot vier punten, toonde Fiks karakter door zich in de wedstrijd terug te vechten tegen deze sterke ploeg, die volgens mij één van de titelkandidaten is ”, vervolgde hij. Onweerlegbaar bewijs voor deze stelling was het feit dat Fiks de achterstand inliep tot één punt. Met name Jan Anholts (6 treffers in deze wedstrijd) profileerde zich scorend uitstekend. Zijn drie inzetten na 14-18 en treffers van Sascha de Haan, Michelle Rozenbroek en Melissa Heijne brachten Fiks terug tot 20-21. “Het typeerde de veerkracht van Fiks alles uit de kast te halen om een punt tegen deze sterke formatie te kunnen behalen. Helaas lukte het niet enkele pogingen te verzilveren.” Toen DSC in de laatste minuut tegen scoorde was de nederlaag een feit.
Scores: Jan Anholts (6), Melissa Heijne (5), Kevin Vreeken (3), Lianne Anholts (2), Roy Vreeken, Dominic van Welzen, Sascha de Haan en Michelle Rozenbroek.

“Slim gespeeld, functioneel wissels ingebracht, het hoofd erbij gehouden en uitstekende werklust”, complimenteerde Rob Schoof zijn team na de nipte 16-15 zege op DSC 2. Fiks 2 is nu medekoploper in de reserve hoofdklasse. In deze interessante spannende wedstrijd waren Mart Hortensius (7) en Miquel van Welzen (5) scorend op dreef.

Meer berichten