Afbeelding

FC Oegstgeest wint maar is uitgeschakeld voor de beker

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen vierde klasser Berg Ambacht in de bekerserie van drie wedstrijden. Deze laatste wedstrijd in de serie werd gewonnen, maar met maar één punt uit de andere wedstrijden is FC Oegstgeest uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Veel blessures in één wedstijd

Trainer Thymen Kruider miste aan het begin van deze wedstrijd basisspelers door blessures of vakantie. Dat er geen einde zou komen aan het blessureleed binnen de selectie werd al snel duidelijk, al na vier minuten spelen raakte verdediger Kevin Driesen geblesseerd en moest vervangen worden. Twee minuten later was het Steven Apcar die geblesseerd het veld moest verlaten. Zo was FC Oegstgeest al snel twee verdedigers kwijt. Een paar minuten na het uitvallen van deze twee geblesseerde spelers wist Oegstgeest op een 0 – 1 voorsprong te komen, de Berg Ambacht keeper liet de bal na een corner los en Daan van Moorsel reageerde alert en scoorde. Zowel voor als na de rust werd er vanwege het mooie en warme weer in september halverwege een drinkpauze ingelast. Een kwartier voor de rust wist Berg Ambacht op gelijke hoogte te komen, via een snelle uitval ging de spits alleen op keeper Rick van der Kaay af en scoorde. Zo gingen de teams met een 1 – 1 stand aan de thee.

Na de rust kwam spits Harm Jaap Boerma niet meer terug vanwege een blessure en werd vervangen door Sam Roelen. Zo miste trainer Kruider in de tweede helft drie basisspelers door blessures. Na een kwartier in de tweede helft wist Rick van der Kaay met een fraaie redding Berg Ambacht van het scoren af te houden. FC Oegstgeest kreeg in de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd en wist de nodige kansen te creëren. Het was invaller Roelen die zich een kwartier voor tijd knap wist vrij te spelen en 1 – 2 scoorde. FC Oegstgeest liet zich niet meer verrassen en ging zo met de winst naar huis. De vier punten die Oegstgeest behaald heeft in de drie bekerwedstijden waren te weinig om verder te bekeren. Nu kan trainer Kruider en zijn selectie zich volledig gaan richten op de competitie die zaterdag gaan beginnen. Hopelijk kan hij dan weer een beroep doen op een aantal herstelde spelers.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest thuis de eerste competitiewedstrijd tegen TAVV, aanvang 14.30 uur. Dit is voor de derde keer dat FC Oegstgeest de competitie begint tegen deze tegenstander. De vorige twee keer werd de competitie afgebroken door de coronamaatregelen. Hopelijk wordt dit keer de competitie wel volledig uitgespeeld, dat zou dan voor FC Oegstgeest de eerste keer zijn na de promotie uit de vierde klasse in seizoen 2018 -2019.