Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Oegstgeestse Lisa Backer vijfde op EJK waterpolo onder 17

  Sport

Jong oranje plaatst zich voor WJK onder 18 in 2022De nationale selectie onder de 17 is op het Europees Jeugd Kampioenschap waterpolo in Sibenik op de vijfde plaats geëindigd, van in totaal 19 deelnemende landen. Het Nederlandse team won de laatste wedstrijd met 11-9 van regerend Europees kampioen Spanje. Door bij de beste zes te eindigen heeft de ploeg zich verzekerd van deelname aan het Wereld Jeugd Kampioenschap in 2022, dat wordt gehouden in Australië.


Het was vier periodes vechten voor iedere centimeter. De hele ploeg moest volop aan de bak. Dankzij goed keeperswerk van Lisa Backer en een sterke defensie hield Oranje stand.

Coach Gyori was content met de overwinning in het afsluitende duel: “We wilden met elkaar laten zien dat we goed zijn. Ik denk dat we dat tegen Spanje hebben gedaan. De meiden hebben alles wat ze in zich hadden in het zwembad achtergelaten. Natuurlijk hadden we liever een medaille gewonnen. Onderweg hebben we verloren van de twee finalisten, Griekenland en Rusland. We weten nu dat we Europese top zijn. Volgend jaar willen we wereldtop zijn. Daar gaan we de komende maanden aan werken.”

Meer berichten