Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Heerlijk buiten korfballen bij Fiks. | Foto Wim van Tuijl</p>

Heerlijk buiten korfballen bij Fiks. | Foto Wim van Tuijl

(Foto: )

Leerzame korfbalclinics voor jonge leden Fiks

  Sport

De jeugdteams van Fiks kunnen gelukkig weer trainen. Afgelopen zaterdag ging het anders. De spelers van de selectieteams spelen op hoog niveau. Zij boden de D, E en F-teams clinics aan. Daarin zijn de trainingen op een wat intensiever niveau.

De selectiespelers hebben door de jaren heen een grote dosis ervaring opgedaan met alle aspecten van de korfbalsport. Zij waren graag bereid om hun verworven vaardigheden over te brengen op de jeugdspelers. Velen waren gekomen om aan de clinics deel te nemen.
Allerlei aspecten kwamen aan bod, zoals goed plaatsen van de bal naar elkaar, vangen en op de juiste wijze schieten. Youp Coli: “Een goede zaak dat wij als selectiespelers de kinderen gedegen trainingen mochten geven om zo onze kennis over te brengen. Zeker in deze coronatijd is het hard nodig om extra activiteiten te organiseren. Immers, de wedstrijden worden gemist, evenals de gezelligheid na afloop met een frisdrankje en een hapje”, vertelt hij. De clinic van bijvoorbeeld de F-teams werd afgesloten met een wedstrijdje tegen de trainers, waarin de F met 5-4 zegevierde; teken dat de schottraining vruchten heeft afgeworpen. Na de F-teams volgden de jeugd van de E en tot slot De D-teams.

Ook voor de oudere jeugd was er een speciaal programma. Voor de A, B en C-teams hadden Mitchell van Strien en Michelle Rozenbroek een schutters toernooi georganiseerd. Met veel enthousiasme werd hieraan deelgenomen. Mitchell sloot zich aan bij de woorden van Youp: “Het is van groot belang om de jongeren activiteiten aan te bieden, zoals dit keer een schutterstoernooi. We moeten er alles aan doen dat de jeugd band met de club en met elkaar blijft behouden in deze competitieloze periode”, merkt hij op. De finale van dit toernooi ging tussen de koppels Zoë en Nigel Beye en Kyra deRoode en Fleur de Mooij. Het eerstgenoemde koppel zou uiteindelijk de winst pakken.

Meer berichten