ASC JO8 Premier League Toernooi 2020-21
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

ASC JO8 Premier League Toernooi 2020-21

  Sport

Hoewel de competities stilgelegd zijn vanwege de corona-maatregelen, zijn de velden van het ASC-sportpark op zaterdag allerminst leeg. Er worden de gehele dag onderlinge wedstrijden gespeeld tussen verschillende teams van ASC. Het is natuurlijk hartstikke leuk en leerzaam om een oefenwedstrijd tegen een hoger of ouder team te spelen; meer weerstand zorgt voor meer uitdaging. Naast het spelen van oefenwedstrijden is tevens het ASC JO8 Premier League Toernooi gespeeld.

JO8-coordinator Stephan van der Sman heeft in samenwerking met Carien Winckel-Verhaar weer een geweldig toernooi neergezet.

Zij hebben alle JO8-spelertjes, aangevuld met talentvolle Mini’s, ingedeeld in echte Premier League-teams. Spelers van de O12/13-selectie waren aangesteld als coach of scheidsrechter. In een competitie van drie zaterdagen streden teams waaronder Arsenal, Liverpool, Everton en Manchester United om het felbegeerde kampioenschap.

Na drie weken, waarin elk team geweldig voetbal heeft laten zien en er voor elke meter is gestreden, is zaterdag Arsenal de uiteindelijke winnaar geworden.

Uit handen van jeugdvoorzitter Mike van Eck hebben alle deelnemertjes een medaille gekregen en de winnaar mocht de enorme ASC Premier League Wisselbeker in ontvangst nemen.

Alle Arsenal spelertjes en natuurlijk ook de coaches Derk en Lieuwe mogen de wisselbeker een week mee naar huis nemen. Daarna zal de beker een mooi plekje krijgen in het clubgebouw van ASC en weer netjes worden opgepoetst voor komend seizoen, want ook dan zal het succesvolle toernooi weer worden gespeeld.

Meer berichten