Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Olympisch schermer Bas Verwijlen, een van de meest succesvolle schermers van Nederland van na de Tweede Wereldoorlog, was te gast bij schermvereniging AEW. | Foto Caroline van Tongeren</p>

Olympisch schermer Bas Verwijlen, een van de meest succesvolle schermers van Nederland van na de Tweede Wereldoorlog, was te gast bij schermvereniging AEW. | Foto Caroline van Tongeren

(Foto: Caroline van Tongeren)

Olympisch schermer Bas Verwijlen te gast bij AEW

  Sport

Tot grote verrassing van de clubleden was Olympisch schermer Bas Verwijlen eind september te gast bij de Leidse schermvereniging AEW in hun sportzaal in Oegstgeest. Verwijlen was gekomen om een clinic te geven aan Paul Edridge, de voorzitter van AEW. Deze clinic was georganiseerd door het personeel van MI Consultancy als cadeautje voor zijn afscheid als directeur van dit bedrijf.

Bas Verwijlen schermt op degen en is een van de meest succesvolle schermers van Nederland van na de Tweede Wereldoorlog en nam deel aan de Olympische Spelen in 2008, 2012 en 2016. Volgend jaar zal hij voor de vierde keer deelnemen aan de Olympische Spelen.

‘De afspraak was dat hij zou een uurtje blijven. Dit werd uiteindelijk 2,5 uur’

De afspraak was dat hij uurtje zou blijven, dit werd uiteindelijk 2,5 uur. Verwijlen schermde met Paul Edridge eerst op degen en daarna bij hoge uitzondering op floret. Floret is niet zijn wapen, maar al snel liet Verwijlen zien waarom hij een topschermer is. Hij won overtuigend.

Daarna kon ieder die dat wilde tegen Verwijlen schermen. De aimabele sportman had aandacht voor iedereen. Enkele jeugdleden hadden op school ooit spreekbeurten gegeven en werkstukken gemaakt over schermen. Daarin werd Verwijlen genoemd en nu stonden ze oog in oog met hem. Het was een leerzame en gezellige trainingsavond. AEW vond het een eer om hem als gast te ontvangen.

Meer berichten