Na een middag hard werken bleven de drie punten in Oegstgeest. | Foto Ed Patijn
Na een middag hard werken bleven de drie punten in Oegstgeest. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

Dames LOHC blijven ongeslagen

Na de lange reis van vorige week mocht LOHC Dames 1 afgelopen zondag aantreden tegen de nummer 12 van de poule, Fletiomare. Deze week zonder toeschouwers door de nieuwe corona maatregelen. De dames van Leiden waren desondanks zeer gedreven om weer 3 punten te pakken.

LOHC begon de wedstrijd slordig, Fletiomare bracht gevaar met een snelle counter. LOHC bleef goed in balbezit en kwamen een paar keer goed door, maar het doel van Fletiomare werd niet gevonden; stand na het eerste kwart dus 0-0.

Het tweede kwart begon LOHC een stuk sterker. Het baltempo ging omhoog, de linies stonden strakker en er werd weinig weggegeven. LOHC hockeyde vooral op de helft van Fletiomare en de kansennamen toe. Aanvallend resulteerde dit een mooie goal: na een scoop van Kaylee de Boer aan de rechterkant kwam de bal via Lisa van der Geest en Roosje Nolet bij de tweede paal, waar Milou Thibaudier de bal keurig doel trof.

De druk bleef hoog, maar Leiden kwam niet tot scoren. De ruststand was 1-0 voor LOHC.

Na wat tactische aanpassingen van coach Robbert van de Peppel begon Leiden na de rust gedreven aan de tweede helft. De dames lieten dominant spel zien met meerdere corners en veel balbezit. Het lukte LOHC niet om de wedstrijd op slot te gooien met een tweede goal. Fletiomare bleef leunen op de snelle counter en scoorde zo in de derde kwart 1-1.

LOHC liet het er niet bij zitten en ging het vierde kwart op jacht naar de wins. Hoog pressen, op de interceptie spelen en vooral veel naar voren hockeyen om dan toch die tweede goal te kunnen scoren. Fletiomare bleef gevaarlijk met een paar snelle uitbraken, maar het Roos Tiebout die knap een strafcorner haalde. Aanvoerder Annick de Boer raakte de lijnstop van Fletiomare hard op de voet en Leiden werd een strafbal toegewezen. De strafbal van Roosje Nolet werd knap gered door de keeper.

De dames van Leiden lieten weerbaarheid zien en schoten een minuut later wel raak. Na een goede press kon Noor Tilman de bal veroveren en een snelle steekbal de cirkel in geven; Roosje Nolet pushte de bal resoluut de goal in: 2-1 Leiden.

Na een middag hard werken bleven de drie punten in Oegstgeest. De dames van LOHC blijven ongeslagen.