Logo oegstgeestercourant.nl
FC Oegstgeest had reden tot juichen. | Archieffoto Lichtenbeldfoto.nl
FC Oegstgeest had reden tot juichen. | Archieffoto Lichtenbeldfoto.nl (Foto: Paul Lichtenbeld)

FC Oegstgeest scoort vertrouwen in Ter Aar

  Sport

Het is lastig om een goed begin te vinden voor het verslag van de wedstrijd tussen TAVV en FC Oegstgeest. We kunnen beginnen met de omstandigheden. Het seizoen 2010-2020 is door de coronaperikelen niet afgemaakt. De competitie werd ongeldig verklaard. TAVV stond stijf bovenaan en liep een promotie mis. FC Oegstgeest stond even zo stijf onderaan en werd een degradatie bespaard.

Of beginnen we met de schorsing van sterkhouder Thijs Smallenbroek die, ook al door de corona, een half jaar heeft gedaan over het inlossen van zijn wedstrijd-schorsing na een rode kaart in de voorlopig laatste wedstrijd in maart. Voeg daarbij nog de blessures van Harm-Jaap Boerma en van Bas Nieuwenburg. Duidelijk dat interim-trainer Jelle Korbee een puzzeltje vooraf moest oplossen. Beginnen kunnen we ook met het uitermate zwakke begin van FC Oegstgeest. Binnen een minuut was de achterstand een feit. Matig, of beter, niet ingrijpen werd direct afgestraft 1-0. TAVV plooide na die vroege treffer direct terug. Het liet FC Oegstgeest aan de bal en het loerde op de counter. Met een paar goede individuele spelers in het elftal zijn die uitvallen steeds gevaarlijk. En toen de verdediging van FC Oegstgeest na een minuut of 10 weer mistastte was de 2 – 0 een feit. De in redelijk aantal aanwezige supporters vreesden een afstraffing.

Het begin zou ook kunnen zijn hoe FC Oegstgeest na deze nieuwe tegenvaller de rug rechtte. Als team werden de mouwen opgestroopt en werd een tandje bijgezet. Hands in het strafschopgebied bij TAVV leidde volgens de nieuwe regels tot een strafschop voor FC Oegstgeest. Bob den Hollander is meestal een zekerheidje in zo’n geval. 2 -1. Kort daarna werd Bob ongelukkig aangetikt in een duel. Hij blesseerde zijn enkel en moest noodgedwongen vervangen worden door Daan van Moorssel. Diezelfde van Moorssel gaf direct zijn visitekaartje af door rakelings over te schieten. TAVV bleef in de afwachtende rol en FC Oegstgeest had in deze periode het betere van het spel. Dat leidde vlak voor rust tot een prima voorzet van Timo Lichtenbeld op van Moorssel die hard afrondde, 2-2.

We kunnen beginnen met de periode na rust, In de rust donderde het in de kleedkamer van TAVV. Het was zelfs in het naburige Nieuwkoop te horen. TAVV deed weer van zich spreken en kwam gelukkig maar wel terdege op 3-2. De uitlopende Rick van der Kaay bedacht zich en liep terug. Dan ben je als doelman gezien. FC Oegstgeest gaf zich niet gewonnen, Met een geweldige streep van Daniël van Vliet werd de stand weer gelijkgetrokken 3 -3. Met nog een half uur te gaan,

Een mooi begin van dit verslag zou ook zijn de entree van Sebastiaan Perreijn. Deze onder 19 keeper maakte zijn debuut. Niet alleen in het seniorenvoetbal maar ook bij FC Oegstgeest. Hij kwam de geblesseerd geraakte Rick van der Kaay vervangen. En nog voor hij ook maar één balcontact had gehad belandde de bal op de stip. Te stevig ingrijpen in de Oegstgeester verdediging werd bestraft. En wat deed Sebastiaan? Hij ranselde die bal gewoon uit zijn doel. Wat een start!

Begonnen had ook kunnen worden met de grote hoeveelheden pech die FC Oegstgeest in het afgelopen seizoen over zich heen gestort kreeg. Tot deze wedstrijd. TAVV speelde nu ook met veel inzet en de kansen regen zich aan elkaar. FC Oegstgeest gaf uiteindelijk geen krimp. Dat kwam niet alleen door de inzet van het hele team en een hoeveelheid geluk maar ook door de hardnekkige speelwijze van TAVV. Want hoewel het hardnekkig volpompen van het strafschopgebied door TAVV tot een redelijke hoeveelheid kansen leidde, bleef de laatste inzet en daarmee het doelpunt uit. En dat typeert de teamprestatie van FC Oegstgeest dat allesbehalve een gestolen punt veroverde bij een mogelijke titelkandidaat,

Tot slot had de start van dit verslag ook kunnen liggen met het beschrijven van het gezellige terras van TAVV. Vanaf dit terras werd Jack van der Poel, grensrechter van FC Oegstgeest, voor van alles uitgemaakt. De consequent leidende scheidsrechter Bosschieter gaf echte geen krimp. Schouder aan schouder zaten de heren van TAVV aan een terrastafel aan de pitchers bier. Misschien hadden ze zich beter kunnen bezighouden met het op zijn minst een beetje naleven van de coronaregels. Want is de corona niet de reden geweest dat wij het zolang zonder competitievoetbal moesten stellen?

Meer berichten