Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wim van Tuijl

Afscheid Sunil Lamba

  Sport

Op zondag 12 juli heeft Sunil Lamba afscheid genomen van de selectie van de cricketclub Ajax. Dit gebeurde na afloop van de wedstrijd tegen Hengelo cricketclub.

Wedstrijden worden sinds 1 juli gespeeld. Deze vinden plaats op aangepaste wijze vanwege het coronavirus. Ze zijn te categoriseren als oefenwedstrijden, want na afloop van de halve competitie is er geen promotie en degradatie. Sunil Lamba wist zich tijdens de wedstrijd vooral in fieldend opzicht te profileren. Hij ving drie batsmen uit en bowlend nam hij drie wickets. De winst ging nipt naar Ajax; 231 runs tegenover 223.

Het resultaat was meer bijzaak. Na afloop werd Sunil toegesproken door Thomas Milde; jarenlang teamgenoot van Sunil. “Je speelde 16 seizoenen in Ajax 1, maar nu heb je dan besloten te stoppen, mede vanwege leeftijd (51 jaar). We hebben je prestaties nagezocht. Je gaat de geschiedenis in degene die voor Ajax 1 de hoogste score in één wedstrijd maakte, namelijk 180 runs. In al die jaren heb je 5.579 runs gemaakt. Fieldend kwam je als bowler tot 208 wickets. Het is je ooit gelukt om in één wedstrijd 7 wickets te nemen voor 18 runs. Daarnaast prijken er 106 vangballen op je palmares”, gaf Thomas aan. “Je bent een geweldige speler voor Ajax geweest en dus zeer waardevol voor het team; trouwens ook als persoon”, uitte Thomas.

Vervolgens kreeg de scheidende speler een geschenk overhandigd door Joost Kooistra.

Meer berichten