Jurre Wildemans vertrekt naar Feyenoord. | Foto PR
Jurre Wildemans vertrekt naar Feyenoord. | Foto PR

ASC-jeugdopleiding opstap naar Feyenoord voor Jurre Wildemans

Sport

Zoals meerdere jeugdspelers van ASC de overstap hebben gemaakt naar een jeugdopleiding van een profclub zoals ADO en AJAX, gaat nu ook de wens in vervulling voor Jurre Wildemans, want hij zal komend seizoen uitkomen voor Feyenoord O11-1.

Rob Gieben, Hoofd jeugdopleiding ASC: “Binnen onze jeugdopleiding heeft elk kind van 4 tot 19 jaar de mogelijkheid om met heel veel plezier en op hun eigen niveau te ontwikkelen. Onder leiding van gemotiveerde en goed opgeleide veld- en keeperstrainers helpen wij kinderen hierbij. Naast de reguliere trainingen, faciliteren we binnen onze ASC-Football Academy extra professionele techniektraining en keeperstraining. De eerste selectieteams spelen op hoofdklasse-niveau en hebben de ambitie om op termijn door te ontwikkelen richting divisieniveau. Kortom een ambitieuze jeugdopleiding voor elk kind van elk niveau."

Naast de recreatieve speler is de opleiding van ASC dus ook zeer aantrekkelijk voor de meer talentvolle voetballer in de regio Leiden. Dat blijkt ook wel, want profclubs als ADO, AJAX en Feyenoord hebben de weg naar ASC gevonden.

Naast Femke Potjewijd, die vorige week in de Oegstgeester Courant stond en de overstap naar ADO MO17 gaat maken, gaat nu ook Jurre de ASC-opleiding verlaten. Gieben: “Jurre speelt al vanaf de mini’s binnen onze jeugdopleiding en al heel vroeg wist hij dat hij keeper wilde worden. Op achtjarige leeftijd was hij de vaste keeper van O9-1 en dit seizoen staat hij onder de lat van O10-1. Jurre was bezig aan een heel goed seizoen en dat werd eerder dit jaar beloond met een stage bij Feyenoord. Naast dat Jurre een goed ventje is, is hij een talentvol keepertje, leergierig, zeer gedreven, goed coachbaar en heeft hij een echte winnaarsmentaliteit. Ingrediënten die in de basis nodig zijn om voor een profopleiding in aanmerking te komen. We wensen onze Jurre héél veel plezier én succes en uiteraard blijven we hem volgen.”

Uit de krant

Uit de krant