Voetballen bij de Ukkies van FC Oegstgeest voor alle jongens en meisjes vanaf 2015 | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Voetballen bij de Ukkies van FC Oegstgeest voor alle jongens en meisjes vanaf 2015

  Sport

De corona-maatregelen zijn onlangs aangepast. De jeugd mag weer gaan sporten. Ook weer bij FC Oegstgeest. Afgelopen week zijn de trainingen voor alle jeugdgroepen hervat. Ook voor de allerkleinsten zijn de trainingen hervat. Heel nadrukkelijk is aan de verenigingen gevraagd om de trainingen open te stellen voor alle kinderen dus ook voor niet-leden. FC Oegstgeest neemt hierin haar verantwoordelijkheid en stelt daarom ook de ukkies trainingen open voor alle kinderen uit Oegstgeest en omgeving.

Omdat deze periode ook wordt gezien als aanloop naar het nieuwe seizoen zijn de leeftijdsindelingen nu iets verruimd. Dat betekent dat alle kinderen die zijn geboren in 2013, 2014 én 2015 mee mogen doen aan de trainingen.

De Ukkies zijn de jongste leden van FC Oegstgeest. Zij maken spelenderwijs kennis met de voetbalsport. Na de zomer gelden de nieuwe indelingen. Er zijn twee groepen binnen de Ukkies, kinderen geboren in 2013 worden de JO7 (jeugd onder 7) genoemd, de kinderen uit 2014 en 2015 de JO6. In de groep onder de 6 is er plaats voor jongens en meisjes die binnenkort vijf of zes jaar gaan worden. Jongens en meisjes trainen met elkaar in één gemengde groep.

Proeftraingen

De kinderen mogen om kennis te maken met de vereniging en met voetbal meedoen aan proeftrainingen. Als die proeftrainingen goed zijn bevallen, mag de nieuwe Ukkie zich aanmelden als verenigingslid van FC Oegstgeest. Zo zijn ze verbonden met de club en missen de ouders geen communicatie over de Ukkies.

De ingeschreven ukkies betalen éénmalig een lage contributie (€ 50,00). Daarvoor krijgen zij wel direct een waardebon voor een trainingspak van de club. Als er gespeeld wordt is er een teamtas met wedstrijdkleding. Die hoeft dus niet te worden aangeschaft. Pas als de kinderen wedstrijden gaan spelen gaan ze echt contributie betalen. Maar dat gaat voorlopig allemaal pas in na de zomer als er duidelijk is hoe het nieuwe seizoen er uit gaat zien.

De jongste groep (2014 en 2015) traint de komende weken op zaterdagmorgen van 9.45 uur tot 10.45 uur en de oudere groep (2013) van 11.00 tot 12.00 uur.

Trek de kinderen wat sportkleding aan. Er wordt getraind op kunstgras dus een sportschoen volstaat. Voetbalschoenen mag natuurlijk ook maar dat is nog niet echt nodig.

Coronaregels

Ook bij FC Oegstgeest gelden de regels die door de overheid en RIVM zijn vastgesteld. We geven géén handen, De ouderen blijven op 1½ meter afstand. Eén ouder per ukkie mag op het sportpark aanwezig zijn. Géén broertjes en zusjes. Thuis even naar het toilet gaan. En was gelijk je handen. Kom niet te vroeg. Wacht bij de ingang van het sportpark totdat de kinderen worden opgehaald. Volg de aanwijzingen op die op het sportpark gelden zoals de looproutes. En aanmelden voor niet-leden is een “must”. Aanmelden voor een training van de ukkis kan via een mail naar ukkies@fcoegstgeest.nl.

Bedenk; veel regeltjes voor de ouderen maar het gaat toch echt om het voetbalplezier voor de kleintjes!

Aanmelden:

Voel u niet geremd door de aanmeldplicht, dat is nu eenmaal een corona-regel. Alle kinderen mogen komen kennis maken met het ukkiesvoetbal. Juist nu er (nog) geen zwemles is biedt dit kansen. Ouders kunnen mailen naar de coördinator om zich aan te melden voor een proeftraining (coordinator-JO7@fcoegstgeest.nl) Heeft u vooraf een vraag? Karin (onze coördinator jeugd onder 7) beantwoordt deze graag!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>