Amsterdamse clubs hofleverancier winstpunten Fiks | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Dick Brussee

Amsterdamse clubs hofleverancier winstpunten Fiks

  Sport

Evenals AW.DTV heeft ook Rohda in de return de punten moeten afstaan aan Fiks. Na afloop stond er voor de korfballers dit weekend een ruime 35-21 zege op het scorebord.

Ook in de vorige ontmoetingen trok Fiks aan het langste eind. Tegen eerstgenoemde met kleine marges, tegen het reeds gedegradeerde Rohda verliepen beide wedstrijden ruim in het voordeel van Fiks. Acht van de tien wedstrijdpunten werden op genoemde clubs behaald.


Het zijn belangrijke winstpunten in de strijd om weg te blijven van de zevende plek, die eveneens een ticket oplevert richting teruggang naar de overgangsklasse. Avanti verloor wederom en staat nu vier punten achter op Fiks met nog twee competitieronden te gaan. Uitgerekend de laatste ontmoeting is in Pijnacker tegen Avanti. Over twee weken is het van groot belang om in de uitwedstrijd tegen HKC minimaal een gelijkspel te bemachtigen, want daarmee zou Fiks definitief een vervolg op verblijf in de hoofdklasse afdwingen.


Rhoda, vooraf de gedoodverfde degradatiekandidaat, heeft geen enkel wedstrijdpunt weten te bemachtigen en verloor iedere ontmoeting met ruime cijfers. Daarop zou afgelopen zaterdag geen uitzondering komen. Alleen in de eerste drie minuten heeft de Amsterdamse formatie even een glimp van hoop op een mooie droom mogen koesteren bij een voorsprong van 1-3. Binnen een kwartier werd de tegenstander tot grote vreugde van het vele publiek hardhandig in de harde realiteit teruggeroepen. Representatief waren de scores van Michelle Rozenbroek, Roy Vreeken en Mart Hortensius (ieder 3), Ilse Hazekamp (2,) Dominic van Welzen en Jan Anholts, die goed opgezette aanvalsacties doeltreffend uitspeelden en Fiks naar 14-4 schoten. Het was snel duidelijk dat Rohda weinig grip had op het uitgekiende aanvalsspel van de thuisclub. In die fase kon de conclusie worden getrokken dat de wedstrijd was gespeeld en Rohda kwaliteit te kort komt voor spelen in de hoofdklasse. "Dit was precies hetgeen we hadden afgesproken", gaf Bas Harland aan. "Deze ontmoeting scherp beginnen en al in de eerste helft een beslissend stempel erop zetten", vervolgde een tevreden trainer. Minder enthousiast was hij over het tweede bedrijf. "Ik miste de kwaliteit en concentratie om de wedstrijd echt interessant te laten blijven. Er lag te weinig energie in en we gaven te veel ruimte weg aan Rohda", becommentarieerde hij. Bewijs daarvoor was de opleving na 18-6 bij rust. Binnen twee minuten was de voorsprong geslonken tot 18-10. Dit was voor Rohda het enige hoogtepunt in de wedstrijd. Een wake up voor Fiks, dat daarna direct de controle weer overnam en geleidelijk weer verder uitliep. Rohda kon aanvankelijk mee scoren na de treffers van Dominic van Welzen, Jan Anholts en Lianne Anholts. Daarna ijlde Fiks via 26-13 naar een klinkende 35-21 zege. Dionne Blangé en Ivette Schippers vielen in de tweede helft in. Scores: Mart Hortensius en Roy Vreeken (beiden 6), Dominic van Welzen (5), Michelle Rozenbroek, Melissa Heijne en Jan Anholts (ieder 4), Ilse Hazekamp en Lianne Anholts (2), Dionne Blangé en Kevin Vreeken (1). Dit was de laatste zaalthuiswedstrijd. De laatste ontmoetingen zijn in Hardinxveld-Giessendam en Pijnacker.


Het tweede reserveteam blijft in de strijd voor promotie naar de reserve overgangsklasse. Tegenstander Koag 3 werd in sporthal De Cuyl met 30-11 weggeblazen. Miquel van Welzen en Youp Coli produceerden beiden in scorend opzicht een 'zevenklapper'.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>