Wouter de Bruyn kwam regelmatig door op rechts maar dit leverde uiteindelijk te weinig op. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest mist overtuiging

FC Oegstgeest ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Sporting Leiden. Ondanks een sterke start noteerde het scorebord al heel snel 2-0. Dat was tevens de ruststand. Kort na rust viel zelfs de 3-0. In de tweede helft kwam FC Oegstgeest wel terug tot 3-1 en voetbalde ook met wat meer overtuiging. Maar het was onvoldoende om een grotere vuist te maken, eindstand: 3-2.

Beide teams startten gemankeerd aan de wedstrijd, veel blessures. FC Oegstgeest liet een sterk begin zien. Maar het was Sporting Leiden dat heel effectief binnen 8 minuten de 2-0 maakte.
Van beide teams was het spel niet groots, maar Sporting Leiden had wel die gedrevenheid die FC Oegstgeest zeker in de eerste helft volledig miste. Uiteraard ook hier weer, de uitzonderingen daar gelaten.
Het zat FC Oegstgeest ook niet mee. Want naast die sterke eerste minuten was er meer dan eens gelegenheid om toch tot scoren te komen. Zo stapte Daan van Moorsel in de twaalfde minuut slim over de bal om Terry Polet de schotkans te geven. En in de twaalfde minuut een mooie aanval over meerdere schijven die voor Bob den Hollander ook een perfecte kans opleverde. Een ander voorbeeld is een kans vlak voor rust waarbij Wouter de Bruyn via rechts een pass op Bob den Hollander, wat ook een schotkans opleverde. De paal keerde het schot echter. Zonder kansen was FC Oegstgeest dus niet, het afmaken ontbrak.
Na rust kantelde de wedstrijd een beetje. FC Oegstgeest gaf iets meer druk. Maar ook nu was het Sporting Leiden dat scoorde want na 63 minuten viel via een lob over keeper Mitchel Zandbergen de 3-0.
Kort daarop (67 min) dan toch dat verdiende tegendoelpunt. Uit een corner wist Melvin van Gent het hoofd van Bob den Hollander te vinden, die vervolgens sterk inkopte: 3-1.
Hiermee was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. FC Oegstgeest bleef met meer overtuiging aandringen. Ook was bij Sporting Leiden wel te zien dat vermoeidheid mee ging spelen. Verschillende kansen volgden nog. Maar verder dan de eindstand van 3-2, met doelpuntenmaker Vincent Solleveld, zou het niet komen.

Vergeleken met de vorige twee wedstrijden tegen Alphia en Lugdunum was het spel van FC Oegstgeest afgelopen zaterdag van lagere kwaliteit. Terugkijkend zou je de conclusie kunnen trekken dat missen van kansen, missen van overtuiging in de eerste helft heeft geleid tot deze nederlaag. Hierbij mag niet worden vergeten dat de uitslag in de eerste seizoenshelft thuis tegen Sporting Leiden 0-5 was.
Volgende week zaterdag 15 feb 14.30 uur speelt FC Oegstgeest thuis tegen TAVV. De nummer 1 tegen de hekkensluiter dus. Met nog 11 wedstrijden te gaan is FC Oegstgeest zeker nog niet kansloos in deze competitie. Maar dat punten gepakt moeten gaan worden is wel duidelijk.