Bob den Hollander probeert door te breken.
Bob den Hollander probeert door te breken. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest schittert één helft

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop speelde FC Oegstgeest afgelopen zaterdag in de eerste helft fantastisch voetbal. Van de vele gecreëerde kansen, meer dan tien(!), werden er slechts twee benut. En die vielen dan ook nog laat in de eerste helft. In de tweede helft keerde het tij en wist Alphia uiteindelijk op gelijke hoogte te komen: 2-2. Al met al een uitstekende prestatie na de winterstop.

Aan het begin van een sombere, vochtige zaterdagmiddag tijdens de uitwedstrijd tegen Alphia werd vooraf met een minuut stilte het overlijden van Jack Manuputty herdacht. Jack heeft voor de sport in de regio en specifiek ook voor de fusieverenigingen van FC Oegstgeest veel betekend.

FC Oegstgeest kende een geweldige start van de wedstrijd. Dit werd vooral getekend door veel balbezit, veel in de ruimte bewegende spelers en de vele kansen die hier het gevolg van waren. Het spel van FC Oegstgeest zag er als herboren uit. Het was voor het meegekomen publiek een lust voor het oog. Je kunt rustig stellen dat Alphia de eerste helft werd overrompeld.

Alleen het benutten van kansen is dan weer een heel ingewikkeld verhaal voor de aanvallers van FC Oegstgeest. Het zou zeker tot dik een half uur duren voordat de 0-1 werd gescoord. En dit terwijl alleen al in het eerste kwartier talloze kansen voorbij kwamen voor aanvallers Wouter de Bruyn en Daan van Moorsel. Vlak voor dat eerste doelpunt liep FC Oegstgeest bijna nog tegen een tegendoelpunt aan doordat er wat te opportunistisch werd gevoetbald. De 'verdedigende taak' werd iets te nonchalant genomen. Een goed coachende Nico van der Salm wist op dat moment gelukkig erger te voorkomen.
Op het moment dat Alphia iets meer gelegenheid kreeg tot kansen, was het in de zevenendertigste minuut Bob den Hollander die de 0-1 maakte. Vlak voor rust (39de minuut) maakte Vincent Solleveld dan ook nog de 0-2. FC Oegstgeest kon met een goed gevoel gaan rusten.

In de tweede helft veranderden de verhoudingen. Daar waar Alphia in de eerste helft de meeste passes verloren zag gaan door het goede tegenspel van FC Oegstgeest, kregen zij nu meer greep op de wedstrijd.
Na een kwartier (61de minuut) in de tweede helft werd dit beloond met een doelpunt (1-2). Jammer genoeg veranderde ook de sfeer in de wedstrijd. Het voetbal werd heel rommelig met veel overtredingen. Hier maakte Alphia na 69 minuten gebruik van door de gelijkmaker op het scorebord te zetten.
Uiteindelijk moest FC Oegstgeest genoegen nemen met een punt. Dat is sowieso een prestatie. Alphia staat immers op de vijfde plek en FC Oegstgeest op de dertiende.

Op 1 februari om 14.30 uur, speelt FC Oegstgeest thuis tegen Lugdunum.