Eerste lustrum 'januari-debutanten' bij ASC | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
ASC JO8-8. Vlnr Alec Gerlach, Duco van de Ham, Matthijs Derwort, Rein van der Sman, Quinten Goad, Maties de Rooy en Oliver Smith
ASC JO8-8. Vlnr Alec Gerlach, Duco van de Ham, Matthijs Derwort, Rein van der Sman, Quinten Goad, Maties de Rooy en Oliver Smith

Eerste lustrum 'januari-debutanten' bij ASC

  Sport

Voor het vijfde jaar op rij is een groep mini's, jongens van zes jaar, na de winterstop bij ASC met het 'echte werk' begonnen.

Jongens die week in week uit op de training laten zien dat ze de onderlinge partijtjes wel ontgroeid waren en dat ze echt een nieuwe uitdagingen nodig hadden. En net als vorig jaar heeft ASC een tweetal teams doorgeschoven: ASC JO8-8 en ASC JO8-9. Beide teams maakten 18 januari jl. hun officiële debuut. Voor JO8-9 was het een vroegertje. Zij speelden uit tegen Meerburg JO8-3 om half negen. ASC JO8-8 speelde thuis tegen Quick Boys JO8-7 op een wat aangenamere tijd.

Natuurlijk was er een gezonde wedstrijdspanning bij de jongens en gierde de zenuwen door de kleine lichaampjes. Voor aanvang van de wedstrijd stuiterden de jongens van JO8-8 dan ook door het ASC-clubhuis. Sommige jongens konden er zelfs niet van slapen. Het was immers voor bijna alle jongetjes hun debuut en zelfs de jongens met enige wedstrijdervaring waren nerveus. Dit was immers hun eigen team en niet een invalteam. Een wezenlijk verschil natuurlijk!

Vlak voor de wedstrijd schrokken de meeste jongens ook van de tegenstanders. Grote en stoere Katwijkse jongens van Quick Boys, vaak meer dan een kop groter en sommige zelfs anderhalve kop groter. Maar zodra de wedstrijd begon, was de angst en de spanning direct verdwenen en deden de heren wat ze het liefst doen: ongebreideld en gepassioneerd aanvallen. Dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong voor ASC, die helaas niet al te lang kon worden vast gehouden, want al snel scoorde de uit de kluitengewassen Katwijkers de gelijkmaker. Even was het rommelig op het veld in het tweede kwart, en gingen de jongens, ondanks de duidelijk opdrachten, toch weer als een zwerm bijen over het veld achter de bal aan. De 2-2 was een terechte ruststand en terwijl de kelen werden gesmeerd met verse limonade werden de heren opnieuw goed geïnstrueerd voor de tweede helft.

Nu hielden de jongens wel goed de positie en konden het massaal aanwezige publiek genieten van een gala voorstelling. Alle ouders, opa's en oma's, broers en zussen en vriendjes en vriendinnetje genoten dan ook met volle teugen van het geweldige spel, het enthousiasme, de werklust en de onuitputtelijke energie van deze jonge ASC'ers.

Uiteindelijk stond er een welverdiende 8-2 op het scorebord en werden er nog penalty's genomen. De winstpartij waren de meeste jongetjes al weer snel vergeten. Wat bleef hangen was de sensatie van echte voetbalwedstrijden spelen en onderdeel zijn van een echt team. We gaan nog veel horen van deze jonge mannen!
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>