Talenten ontvangen aanmoediging van Oltmansfonds | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De sporttalenten die een bijdrage kregen, samen met Roelant Oltmans.
De sporttalenten die een bijdrage kregen, samen met Roelant Oltmans. (Foto's: Wil van Elk)

Talenten ontvangen aanmoediging van Oltmansfonds

  Sport

Op woensdag 18 december kregen veertien jonge en talentvolle sporters een bijdrage uit het ­Roelant ­Oltmans Fonds uit handen van de naamgever van het fonds in het clubgebouw van de Leidsche en Oegst­geester ­Hockey Club (LOHC).

Hoewel de ­Rabobank wegens een nieuwe filosofie na tweeëntwintig keer afscheid nam van het fonds, ging de drieëntwintigste versie gewoon door met het toekennen van de bijdragen. Piet van Veen "het geweten van het bestuur" was afwezig. Bestuurslid Marijke ­Coulier assisteerde bij de uitreiking. De gemeente is de ­initiatiefnemer van het fonds dat op 6 februari 1997 werd opgericht toen Nederland Olympisch kampioen hockey werd met de in Oegst­geest wonende hockeycoach Roelant ­Oltmans. Thijs ­Bouwman de nieuwe sportambtenaar van de gemeente was ook aanwezig.

Niveau

Oltmans, als trainer het grootste deel van het jaar in het buitenland werkzaam, zei onder de indruk te zijn van het hoge niveau van de Oegstgeester sporters met onder hen landskampioenen, zelfs internationaal, en medaillewinnaars. Van de veertien kandidaten waren er twee afwezig, Sammy ­Quinau en Ties de Regt die in een filmpje zijn groet overbracht.

Talent

Naomi Kunath kwam voor haar club in 2017 met het verzoek voor de hele gymnastiekvereniging en nu voor de tweede keer voor haarzelf. "Ze is een talent", vertelde ­Oltmans. Na haar kwamen naar voren: Delany van den Broek (­hockey) was er voor de eerste keer, ­Sophie Klautz (hockey), Belen van den Broek (­hockey), Mac Visser (tennis), Pepijn ­Rozemeijer (hockey), Sascha ­Donders (hockey), Marente ­Sijbesma (tennis) zij kreeg voor de achtste keer een bijdrage, Oscar ­Teberius (golf) hij schreef een schitterend verslag over zijn prestaties, Mathijs Stam (BMX) hij is voor de laatste keer en kreeg een handdoek als blijvend aandenken, Alex ­Weterings (hockey) ook voor het laatst en kreeg ook een handdoek, en als laatste Tim ­Bosma (hockey) hij is al achttien en kwam niet meer in aanmerking maar kreeg wel een handdoek.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>