Michelle Rozenbroek blij met weer een doelpunt.
Michelle Rozenbroek blij met weer een doelpunt. Foto: Wim van Tuijl

Fiks naar derde plaats na zege op Avanti

Fiks heeft als debutant voor de derde keer op rij winst behaald in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd in De Cuyl een 28-25 zege geboekt op Avanti.

Werden de eerste twee wedstrijden verloren; de laatste drie duels eindigden alle in een positief resultaat voor de formatie van Bas Harland en Nico van Welzen. Fiks is opgeklommen naar de derde stek in de hoofdklasse. Zou dit de eindstand zijn, dan behoort Fiks tot de beste 16 van Nederland; een unicum. Maar zover is het nog lang niet. Er zijn nog veel punten nodig om de doelstelling van handhaven waar te maken. Tot nu toe ziet het er veelbelovend uit. De eerste 12 minuten verliepen prima. Door scores van jan Anholts (2) en Lianne Anholts (2) Roy en Kevin Vreeken, Dominic van Welzen, Michelle Rozenbroek en Melissa Heijne stond Fiks met 9-6 aan de goede kant van de score. Daarna kwam de klad erin. Zes strafworpen en meerdere vrije ballen waren het gevolg. "Meer dan de helft van de productie van Avanti waren treffers uit genoemde situaties", aldus Bas. Het verklaarde de voorsprong van Avanti bij rust (12-13). Vanaf minuut 34 kreeg de ontmoeting een wending. In 11 minuten tijd veranderde de stand van 14-14 in een overtuigende voorsprong van 24-17. "In die fase was ons spel rustiger, zonder al te veel plaatsfouten. Vanuit goede waarneming werden de kansen prima afgerond", gaf Bas aan. Avanti zou in het vervolg veerkracht tonen. Inbreng van spelers met fysieke lengte lagen aan de basis van een indrukwekkende terugkeer in de wedstrijd. Door veel balwinst in de rebound werden de schutters in staat gesteld aan te leggen. De 25-24 twee minuten voor tijd ondersteunde dit gegeven. "Je weet dat Avanti gewoonweg een goed team heeft, die tot verrassende wendingen in staat is", concludeerde Bas. Fiks heeft de wedstrijd wel uitstekend uitgespeeld. Mart Hortensius en Michelle Rozenbroek legden van afstand op juiste momenten aan en zetten daarmee een stempel op de wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 28-25. Scores: Jan Anholts (7), Michelle Rozenbroek (5) en Melissa Heijne (ieder 5), Mart Hortensius en Lianne Anholts (ieder 3), Kevin Vreeken (3), Roy Vreeken en Dominic van Welzen scoorden.
Komende zaterdag speelt Fiks weer thuis en wel tegen Top Arnemuiden; een team dat in de veldcompetitie op het allerhoogste niveau speelt. De Zeeuwse ploeg staat met slechts één punt achterstand thans op de vierde plaats in de zaalhoofdklasse. Aanvang: 16.40 uur.