Golf voor gehandicapten | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Doordat de baan van OGC erg compact is, waardoor de afstanden tussen de holes niet al te groot zijn, is de baan uitermate geschikt voor gehandicapte of oudere golfers.
Doordat de baan van OGC erg compact is, waardoor de afstanden tussen de holes niet al te groot zijn, is de baan uitermate geschikt voor gehandicapte of oudere golfers. (Archieffoto: Willemien Timmers)

Golf voor gehandicapten

  Sport

De Oegstgeester Golfclub (OGC) wil graag in het voorjaar 2020 starten met golf voor gehandicapten. Door een donatie vanuit het Rabobank Wensenfonds en een eerdere donatie door Kringloopwinkel SOEK lijkt die droom uit te gaan komen.

Toen in 2018 de nieuwe golfbaan in Oegstgeest werd gerealiseerd is bij de aanleg al rekening gehouden met het feit dat de baan ook geschikt moest worden voor gehandicapten. Door een donatie van Fonds 1818 konden de bruggen destijds worden aangepast zodat deze nu geschikt zijn om er met handicarts overheen te rijden.

Om de proef op de som te nemen is enige tijd geleden een aantal gehandicapte spelers van de Golf en Country Club Liemeer uit Nieuwveen met hun begeleiders te gast geweest bij OGC om een ronde te lopen. Ondanks dat het weer niet echt mee wilde werken, werd het toch een gezellige middag en waren de spelers unaniem van mening dat de baan van OGC erg mooi en uitdagend is geworden. Doordat de baan erg compact is, waardoor de afstanden tussen de holes niet al te groot zijn, bleek de baan uitermate geschikt voor gehandicapte golfers.

In hole 19 (het clubhuis), dat eveneens erg in de smaak viel, werd na afloop nog een tijdje nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Dat er behoefte is aan een voorziening voor gehandicapte golfers blijkt wel uit het feit dat er bij Liemeer al meer dan 40 gehandicapte golfers wekelijks hun rondjes lopen. OGC heeft in de afgelopen tijd contacten gehad met diverse clubs die al met golf voor gehandicapten aan de gang zijn gegaan of er net als OGC binnenkort mee gaan beginnen.

Het is de bedoeling dat OGC de beschikking krijgt over twee handicarts
OGC ging in zee met Patrick Bourgonje die naast zijn opleiding tot golfpro ook is opgeleid om gehandicapte sporters te begeleiden. Er moet nog wel een aantal zaken worden geregeld voordat het allemaal van start kan gaan. Het is de bedoeling dat OGC de beschikking krijgt over twee handicarts.
Een ervan zal door de Stichting Handicarts bij OGC worden geplaatst. En zal door hen worden geëxploiteerd. De tweede zal door OGC zelf worden aangeschaft. Door de eerder genoemde donaties waar we heel blij mee zijn is dit nu mogelijk geworden.

Er zal een ruimte geschikt gemaakt moeten worden om te kunnen dienen als garage waarin deze twee handicarts kunnen worden gestald. Een klus die zelfs de vrijwilligers van OGC te boven gaat en dus zal worden uit besteed. OGC is naarstig op zoek naar donateurs die willen bijdragen in de kosten van deze noodzakelijke voorziening.

Er zullen 'buddy's' gevonden moeten worden die de gehandicapte golfers waar nodig tijdens hun rondjes behulpzaam zijn. Dat zal binnen OGC geen enkel probleem opleveren. "We hopen dat we met deze voorzieningen een aantal gehandicapte sporters een plek kunnen bieden binnen onze gezellige vriendenclub. En dat ze nog jaren hun geliefde spelletje kunnen blijven spelen. Ach en wat is een handicap nou.. Elke golfer heeft er een," aldus een bestuurslid.


Geïnteresseerden kunnen zich per mail wenden tot de secretaris van OGC. secretaris.ogc@gmail.com 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>