Tony Nader kan Pecos niet redden van degradatie | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ook met drie zeges in zijn afscheidswedstrijd heeft Tony Nader Pecos niet in de eerste divisie kunnen houden. |
Ook met drie zeges in zijn afscheidswedstrijd heeft Tony Nader Pecos niet in de eerste divisie kunnen houden. | (Foto: Henk van Gijzen)

Tony Nader kan Pecos niet redden van degradatie

  Sport

Ook met drie zeges in zijn afscheidswedstrijd heeft Tony Nader Pecos niet in de eerste divisie kunnen houden. De Oegstgeester tafeltennissers kwamen tegen Tempo Team tot 5-5. Dat was twee punten te weinig voor de vierde plaats.

De Oegstgeester kopman speelt komend seizoen nog alleen in noodgevallen. Het was dus, in elk geval voorlopig, zijn afscheidswedstrijd na een lange en succesvolle periode in Pecos 1. Als hoogtepunt haalt Nader de gewonnen promotiewedstrijd in het voorjaar van 2013 aan, die Pecos toen terugbracht in de eredivisie. "We waren met 83 punten kampioen geworden, maar toch zwaar de underdog tegen Hilversum. Dat we als team wonnen was dus verrassend en zelf verloor ik die dag geen game. Handhaving in de eredivisie was ook een mooie prestatie, maar ik geef toch de voorkeur aan zo'n do-or-die wedstrijd."


Nader doet een stap terug om een paar redenen. 'Mede door mijn drukke baan merk ik dat ik mezelf niet meer kan verbeteren en hooguit mijn niveau kan proberen te onderhouden.' En bovendien wil de nummer 33 van de Nederlandse tafeltennisranglijst zijn geluk op de tennisbaan om de hoek (hij woont in Zaandam) gaan beproeven. 'Dat heb ik deze zomer al een beetje ontdekt. Ik vond het ongelooflijk leuk en ontspannend, vooral omdat het nieuw is en ik er snel beter in word.'
Aan de Voscuyl laat hij een puzzel achter, want doordat Pecos 3 kampioen werd, heeft de club in januari drie teams in de tweede divisie. In de breedte is het daarmee nog steeds een van de sterkste tafeltennisclubs van het land. Het is alleen nog de vraag hoe die teams allemaal gevuld worden en of na het nodige doorschuiven ook Pecos 3 straks dat niveau aankan.
Jens Wiersma en Paul Kruijt blijven in elk geval deel uitmaken van Pecos 1. Wiersma boekte tegen Tempo Team zijn zesde zege van deze competitie en mag daarmee spreken van een behoorlijk debuut op het een na hoogste niveau. Kruijt moest zaterdag drie keer buigen en kende met een winstpercentage van 33 ook niet zijn beste competitie. Aan de hand van Nader verzorgde hij nu met winst in het dubbel wel Pecos' vijfde punt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>