Fiks laat Nieuwerkerk ontsnappen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wim van Tuijl

Fiks laat Nieuwerkerk ontsnappen

  Sport

Fiks heeft in Nieuwerkerk a/d IJssel geen punten weten te bemachtigen. Na het slotsignaal stond De Oegstgeester formatie met 22-20 met lege handen.

"Het was een zwaar bevochten overwinning", echode de speaker direct na afloop. De nederlaag met opnieuw een smalle marge was een grote teleurstelling voor Fiks. Juist een tegenstander als Nieuwerkerk is een ploeg waartegen in de zware hoofdklassenpoule punten kunnen worden gepakt. De ontmoeting was voor het publiek uitermate aantrekkelijk als je terugkijkt op het scoreverloop. In de eerste helft was voor de thuisploeg alleen in de beginfase sprake van een voorsprong van meer dan één punt zichtbaar op het scorebord. Roy Vreeken, Melissa Heijne en Michelle Rozenbroek bogen een 3-1 achterstand om in een voordelige 3-4. Daarna ontspon zich een zeer interessant treffen, waarin het verschil nooit meer was dan één punt. Bij rust stond Fiks aan de goede kant (12-13).
"We kwamen bijzonder goed de kleedkamer uit", verwoordde Bas Harland na afloop. Dit vond bewijs in de uitloop naar 12-16 door scores van Jan Anholts, Lianne Anholts en Michelle Rozenbroek. "Daarna hebben we het aanvallend laten liggen", mijmerde Dominic van Welzen. "Je had de mogelijkheid om de ontmoeting te controleren door onvoldoende mee te blijven scoren. "We hadden moeite ons eigen spel te blijven spelen", vervolgde Bas. Feit was dat de thuisploeg zich terugknokte in de wedstrijd en in die fase tegentreffers van Fikszijde uitbleven. Nieuwerkerk kwam in een flow en zette na 18-18 de wedstrijd naar de hand. Bas motiveerde de invalbeurt van Jerry Buurman met de specifieke sterke verdedigende capaciteiten. Zoals gememoreerd glipte Fiks na de gelijke stand de wedstrijd Fiks uit de handen. Een wedstrijd waar meer inzat dan de 22-20 nederlaag. Scores: Michelle Rozenbroek, Melissa Heijne en Lianne Anholts, Jan Anholts (ieder 3), Mart Hortensius (2) en Roy Vreeken (5).
Komende zaterdag weer een loodzware tegenstander: het Amsterdamse AW.DTV die in de veldcompetitie uitkomt in de hoogste klasse. Aanvang: 16.30 uur in sporthal De Cuyl.
Het tweede selectieteam startte uiteindelijk wel voortvarend, maar bracht zichzelf in problemen door een voorsprong van vijf punten niet verder uit te bouwen. Te gejaagd aanvalsspel bracht Nieuwerkerk 3 veelvuldig in balbezit en dat leverde uiteindelijk 20-20 op. Van Sam Coli kwam enkele seconden voor tijd alsnog de winnende treffer. Youp Coli en Timo Dezentje waren met ieder vier treffers productief.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>