Afbeelding

Gelijkspel voor Dames LOHC

Sport

De laatste competitiewedstrijd van 2019 stond op het programma voor de LOHC dames 1. Voordaan uit Groenekan kwam op bezoek op de Krogt. Het beloofde een spannende pot te worden, omdat Leiden slechts 1 plek boven Voordaan op de ranglijst stond. Het fluitsignaal klonk en vanaf de eerste minuut begonnen de dames scherp aan de wedstrijd.

Het spel zag er verzorgd uit en al snel werden de eerste kansen gecreëerd. Net voor het einde van het eerste kwart werd de eerste corner van wedstrijd behaald die met een sleepcorner net naast de paal belandde. Ook het tweede kwart zette Leiden het goede spel voort. Er werd als team een goede press neergezet waardoor Voordaan amper nog over de middenlijn kwam. Helaas lukte het Leiden niet om het goede spel te belonen met een doelpunt. Met een stand van 0-0 gingen de dames de kleedkamer in.

Ook de tweede helft was Leiden de bovenliggende partij en creëerde ze de ene na de andere kans. Ook werden meerdere corners behaald maar ook dit leidde niet tot het eerste doelpunt. Totdat Alison Lee op de kop van de cirkel een strafcorner nam met een sleeppush. De keeper van Voordaan wist de bal in eerste instantie nog net uit de goal te houden maar gelukkig stond aanvoerder Sanne Mulder precies op de goede plek om de bal in tweede instantie alsnog in de goal te prikken. Het was 1-0.

Het vierde kwart brak aan waarin van alles gebeurde op het veld. Zowel Voordaan als Leiden kreeg een aantal groene en gele kaarten waardoor de laatste paar minuten erg chaotisch verliepen. Voordaan besloot hun keeper te wisselen om toch een punt mee naar huis te kunnen nemen.

Ondanks het goede spel en het vele balbezit van Leiden kreeg Voordaan in de laatste minuten 2 corners. De eerste werd goed uitgelopen. Voordat de tweede corner genomen werd floot de scheidsrechter af waardoor Leiden wist dat het alles op alles moest zetten om de bal uit de cirkel te krijgen. De bal werd genomen en via een variant kwam de bal in het midden van de cirkel terecht. De arbitrage kende vervolgens Voordaan een strafbal toe. Voordaan liet deze kans niet liggen. Eindstand 1-1.

Het gelijkspel van 1-1 was niet waar Leiden voor gestreden heeft maar desondanks konden ze erg tevreden zijn met het spel dat ze op de mat hebben gelegd. Het goede hockey geeft veel vertrouwen voor de tweede helft van de competitie.