Dames 1 van LOHC.
Dames 1 van LOHC. Foto: Ed Patijn

Slordig puntenverlies voor dames Leiden

Sport

De hockeydames van LOHC begonnen zondag niet scherp en stonden direct flink onder druk. Gelukkig wist Beuningen de kansen niet af te maken.

Eenmaal bijgekomen van de schrik begon Leiden met opbouwen. Begin van het tweede kwart scoorde Beuningen uit een verkeerd gestopte corner. Daarna ging het gas erop bij Leiden en dit resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker die op naam van Rozemarijn Tiebout genoteerd mag worden. Ondanks deze gelijkmaker ging Leiden ontevreden over het spel de kleedkamer in.

Na een goede 'peptalk' in de rust begonnen de dames beter in het derde kwart. Leiden had speloverwicht en kreeg een aantal corners, die er helaas niet in wilden. Verder werden er van beide kanten niet echt kansen gecreëerd. Tot een ietwat ongelukkige inleverbal. Beuningen maakte nuttig gebruik van de counter. Een tegengoal was een feit. De stand 2-1 stond op het scorebord. Op zich was er nog niks aan de hand en kon de wedstrijd nog worden omgebogen. Het gevaar van Leiden zat hem vooral in het behalen van corners. Het derde kwart kwam ten einde. Er was nog één laatste kwart over om de goals te maken. Leiden ging iets aanvallerder spelen. De dames drukten door en kregen een serie aan corners mee. Helaas was de uitvoering van de getrainde varianten allemaal net niet goed genoeg om de keeper van Beuningen te passeren. Door het aanvallende spel werden de gaten verdedigend gezien groter. Beuningen had slechts twee counters nodig om er twee goals in te tikken. Leiden kan en moet beter spelen dan wat zondag op de mat is neergelegd. Een wedstrijd om snel te vergeten en op naar volgende week.