Afbeelding

Fiks kwam tijd te kort voor verrassend debuut in de hoofdklasse

Sport

In de debuutwedstrijd in de hoofdklasse zaal was Fiks afgelopen zaterdag dichtbij een verrassend resultaat tegen één van doodverfde titelkandidaten KCC; een tegenstander die in de veldcompetitie uitkomt in de hoogste klasse van Nederland. De teller stopte bij 31-32. Een zo minimaal verschil benadrukt dat er sprake was van een meeslepende wedstrijd.

De wedstrijd zou later beginnen. Oorzaak: de harde supporterskern luidde het hoofdklassenschap van Fiks in met meerdere confettibommen. Dit betekende eerst een uitgebreide veegactie van de talloze oranje en blauwe slierten. Gelukkig was er voor deze (begrijpelijke) actie empathie bij tegenstander en arbitrage. "Wat is dit een prachtig publiek", complimenteerde jeugdinternational en speler van KCC, Bo Oppe, de meelevendheid van de Fiksaanhang.

Unieke wedstrijd
Voor Roy Vreeken een extra bijzondere wedstrijd. Hij gaat de clubgeschiedenis in als de speler die de eerste treffer voor Fiks op hoofdklassenniveau zaal scoorde. Na de tweede score door Melissa Heijne maakte Fiks duidelijk er alles aan te willen doen om de titelkandidaat een moeilijke middag te bezorgen. Dit zou met name in het tweede gedeelte van de tweede helft gaan lukken. Ook in de eerste acht minuten bleef Fiks in het spoor van de sterke opponent. Daarna liep KCC uit naar 5-10 en domineerde lange tijd het scoreverloop. "Met name het schot van KCC kende een hoog rendement; vooral in de eerste helft", gaf trainer Bas Harland aan. "We hebben door het eindresultaat goodwill gekweekt, maar ik had liever gezien dat er minimaal één punt in Oegstgeest was gebleven", vervolgde hij. Feit was dat de opponent langdurig het positieve verschil kon vasthouden. Het gaf ook aan dat Fiks bleef mee scoren en dat ook aanvankelijk in de tweede helft deed. Fiks kwam terug en ging daarmee sterk bijdragen dat de wedstrijd werd gepromoveerd tot een galavoorstelling. "Mijn team slaagde erin de angels beter uit hun spel te halen door onder meer ruimer voorverdedigen. Je zag het zelfvertrouwen van Fiks groeien naarmate de marge smaller werd en bij KCC onzekerheid in het spel sloop", analyseerde Bas. "Wellicht had er meer ingezeten als de ontmoeting een paar minuten langer geduurd". Tussen de minuten 26 en 36 ging de achterstand van 15-21 terug naar één punt (24-25). Hoewel KCC op juiste momenten tegen scoorde bleef Fiks terugkomen en was het eindresultaat geen moment zeker. Tussen genoemde minuten scoorden Melissa Heijne (3), Roy Vreeken (2 strafworpen), Ilse Hazekamp, Mart Hortensius en Dionne Blangé. KCC bleef met moeite aan de goede kant van de score en zou uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil de punten meenemen. De uitslag werd 31-32. Met dit aantal doelpunten in één wedstrijd werd het kort geleden gevestigde record van 62 alweer uit de boeken geschreven. Scores: Roy Vreeken (8), Melissa Heijne (7), Kevin Vreeken (6), Michelle Rozenbroek (5), Jan Anholts, Dominic van Welzen, Dinonne Blangé, Mart Hortensius en Ilse Hazekamp (1). Na afloop was er een gezellige disco in de kantine van De Cuyl, ter gelegenheid van de verjaardag van de eigenaar van Schoonmaakbedrijf Oegstgeest.