Tim Bakker is de defensie van FC Oudewater te snel af.
Tim Bakker is de defensie van FC Oudewater te snel af. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest ook in Oudewater onderuit

Ook in de wedstrijd van afgelopen zaterdag kwam FC Oegstgeest weer snel op achterstand. Pas in de tweede helft met een man minder liet FC Oegstgeest eindelijk wel die nodige strijdlust zien. Misschien biedt dit mogelijkheden in de komende wedstrijden. Voor nu ging FC Oegstgeest met 4-1 verlies weer terug naar Oegstgeest.

Op verzoek van FC Oudewater, dat afgelopen weekend 'Supersaterday – carnavals editie' vierde, speelde FC Oegstgeest de thuiswedstrijd uit in Oudewater. De return wordt volgend jaar wel in Oegstgeest gespeeld. In het team van FC Oegstgeest ontbreken nog steeds een aantal geblesseerden. Ze konden dus niet op volle sterkte starten.

Wel kon het team zowel Bob den Hollander als Daan van Moorsel verwelkomen. Bob den Hollander kwam terug van een blessure en Daan van Moorsel is dit seizoen een nieuwe aanwinst voor de ploeg. Vroeger speelde hij bij v.v. UDO waar hij vervolgens vertrok naar Foreholte. Na een lange blessure startte hij afgelopen zaterdag in het eerste van FC Oegstgeest.

Qua balbezit startte FC Oegstgeest goed, ze hadden ook licht overwicht. Helaas kregen ze al heel snel een domper te verwerken tijdens een van weinige uitvallen van FC Oudewater. Waar de Oegstgeestenaren falen in het creëren van kansen, zette FC Oudewater uit één van de weinige mogelijkheden de 1-0 op het scorebord.

Aan het spelbeeld veranderde niet zoveel FC Oegstgeest bleef veel in balbezit maar kwam niet tot kansen. En opnieuw verzilverde Oudewater één van de weinige kansen, 9de minuut 2-0. Nu zou Oudewater de wedstrijd meer en meer gaan bepalen. Het doelpunt dat uit één van die enkele kansen werd gemaakt door FC Oegstgeest, keurde de scheidsrechter af in verband met vermeend buitenspel.

Later zou het zelfs nog op 3-0 (29ste minuut) komen. Ook moest Bas Nieuwenburg na de tweede gele kaart het veld verlaten.

Nu kon FC Oegstgeest met 3-0 en een man minder aan de tweede helft beginnen. Dat is geen lekkere start. De gedachte om de wedstrijd alsnog naar je hand te zetten zijn dan niet zo realistisch. Maar het team liet gaandeweg toch wel de nodige strijdlust zien. Zo konden ze de druk op Oudewater verhogen. Dit leidde tot een onreglementaire overtreding in de zestien meter van Oudewater. De scheidsrechter oordeelde tot een strafschop. Zo kwam de stand op 3-1.

Uiteindelijk kwam de 4-1 nog op het scorebord. De tweede helft is dus geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Dat is een opsteker ten opzichte van het 3-0 verlies in de eerste helft. FC Oegstgeest heeft in de tweede helft dus wel laten zien dat ze voetballend vermogen en strijdlust hebben. Jammer dat dit pas in de tweede helft echt goed naar voren kwam.

De volgende wedstrijd is 23 november om 14.30 uur thuis tegen Gouda. Gouda staat met 8 punten op de negende plek van de stand.