Afbeelding

ASC zet goede collectieve prestatie neer

ASC heeft een positief resultaat neergezet door in eigen huis met 2-1 te winnen van het Haagse Laakkwartier. Na 7 punten uit de laatste drie wedstrijden draait ASC mee in de bovenzijde van het rechterrijtje en heeft nog twee duels in te halen.

Alle treffers in de wedstrijd van afgelopen zondag werden in de eerste helft gemaakt. Trainer Mo Boudrine kon meer dan tevreden zijn met het resultaat van zijn team. "We hebben een uitgebreide ziekenboeg waardoor zeven vaste basisspelers niet beschikbaar waren vanwege blessureleed. Dat je dan als debutant de winst weet te pakken zegt veel over de uitstekende teamprestatie die is neergezet. Dit vertaalde zich in het wedstrijdbeeld waar een team stond dat ondanks de ongemakken er alles aan wilde doen om de punten in eigen huis te houden", concludeerde Mo met een blij gezicht.

ASC was in de eerste helft de bovenliggende partij en zocht aanvallend het initiatief. Daarnaast werd het verdedigende werk niet veronachtzaamd. Dankzij een benutte strafschop van Ruben Dutrieux kwam ASC aan de verdiende voorsprong. Een moment van nonchalance bij het verdedigen leverde de gelijkmaker op.

"Laakkwartier heeft capaciteiten aanvallend scherp te zijn", verwoordde Mo. "Dus moet je achterin permanent alert zijn." Ralph van Zandwijk: "Gelukkig was topscorer Ali Barokzay weer scherp. Hij onderstreepte zijn vorm door nog voor rust voor 2-1 te tekenen.

In de tweede helft was het spel aan beide zijnen wat slordiger, maar gaf ASC verdedigend weinig weg", aldus Ralph. Enige dissonant was de rode kaart voor een speler van Laakkwartier wegens spuwen naar een ASC-speler. De voorsprong kreeg na het laatste fluitsignaal een upgrade naar het begrip 'zege'.