Ook deze uithaal van Melvin van Gent leverde helaas geen doelpunt op.
Ook deze uithaal van Melvin van Gent leverde helaas geen doelpunt op. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest verliest geflatteerd

De wedstrijd uit bij Be Fair zou deels hetzelfde beeld geven als voorgaande wedstrijden, een wat slome start, een goede opleving tegen het eind van de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft. En uiteindelijk toch weer een domper. De 2-0 maakte de illusie van een gelijkspel teniet. Dat later de 3-0 nog viel, leverde die geflatteerde einduitslag.

Afgelopen zaterdag had FC Oegstgeest bovendien het nadeel dat kort na de aftrap Be Fair al direct met 1-0 voorkwam uit een fraaie kopbal van één van de aanvallers van Be Fair. Het eerste deel van de wedstrijd speelde zich dan ook vooral op de helft van FC Oegstgeest af. Verderop in de eerste helft krabbelde FC Oegstgeest wat meer op en kreeg grip op de wedstrijd. Ook de kansen kwamen weer. In die periode was die kansenverhouding zo ongeveer 1:3 voor Be Fair.
De kans op de gelijkmaker kwam zelfs in het begin van de tweede helft zeker dichterbij. In de 63ste minuut kreeg Daniël van Vliet een grote kans, maar helaas kopte hij de bal tegen de paal. Ook de rebound kon niet in een doelpunt worden omgezet. De overige mogelijkheden bleven helaas eveneens onbenut.
Tot overmaat van ramp maakte een aanvaller van FC Oegstgeest op het middenveld een heel onhandige fout waardoor de tegenstander de aanval direct kon omkeren. Hij voorzag een spits een perfecte pass, kwam hierdoor alleen voor de FC Oegstgeest keeper en maakte feilloos af: 2-0.
De extra wissel die trainer Nico van der Salm wilde inbrengen om alsnog op gelijke hoogte te komen, had dus geen zin meer. Deze werd gecanceld. Nu ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Be Fair nog wel 3-0.
Of die slome start nog te maken heeft met 'wennen' aan de derde klasse? Het gaat immers een tandje rapper in de derde klasse. Ondanks dat had FC Oegstgeest beter verdiend. Als kansen worden benut en minder fouten worden gemaakt, kan het team van Nico van der Salm zeker wel punten gaan binnenhalen.
Volgende week speelt FC Oegstgeest opnieuw uit, nu bij FC Oudewater, aanvang 14.30 uur.