Bob den Hollander die later in de wedstrijd geblesseerd het veld moest verlaten.
Bob den Hollander die later in de wedstrijd geblesseerd het veld moest verlaten. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest, een wedstrijd met twee gezichten

Afgelopen zaterdag kwam FC VVC uit Nieuw Vennep op bezoek in Oegstgeest. Bij FC Oegstgeest is de honger naar een drie punten wedstrijd groot. Want die laatste plek in de stand wil je als team wel zo snel mogelijk achter je laten. Tegen FC VVC leken er wel opties voor de winst.

FC Oegstgeest startte heel mat aan de wedstrijd. Het zag er allemaal wat passief uit. Ook de harde wind was niet bevorderlijk. Beide teams kwamen nauwelijks tot kansen. Pas na een minuut of 10 kon FC Oegstgeest af en toe een kansje noteren. Maar vlak daarna moest keeper Mitchel Zandbergen aan de andere kant aan de bak om te voorkomen dat de bal daar de doellijn zou passeren.
Halverwege de eerste helft herpakte FC Oegstgeest zich, met enkele kansen als gevolg. Zo kon een inzet van Bob den Hollander maar net door een verdediger met hoofd worden gekeerd.
Na 39 minuten werd dat betere spel van FC Oegstgeest beloond. Bob den Hollander bediende Melvin van Gent met een perfecte pass. Waarna Melvin prima diagonaal inschoot (1-0).

In de rust was van de eerste helft wel de algemene indruk dat FC Oegstgeest goed, maar zeer behoudend voetbal speelde. Zo anders zou de tweede helft verlopen.

Tot de eenenzestigste minuut bleef het spelbeeld ongeveer gelijk. De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, zonder veel kansen te creëren. Maar toen kwam FC VVC op gelijke hoogte door een voorzet op een aanvaller die moeiteloos kon inkoppen (1-1). Enkele minuten later moest Bob den Hollander geblesseerd de wedstrijd verlaten. Hij was al met een liesblessure gestart maar raakte nu ook aan de enkel geblesseerd. Pascal Franken zou hem vervangen.
Langzamerhand begon de wedstrijd volledig te kantelen. De laatste twintig minuten nam FC VVC het heft volledig in handen. Zo werd het een wedstrijd met twee gezichten.
In de laatste minuten moet FC Oegstgeest zelfs nog blij zijn met dat ene punt want een afstandsschot van FC VVC werd nog net gekeerd door de lat.

Nu dus tevreden zijn met één punt in een wedstrijd waarin FC Oegstgeest toch wel liet zien dat het groeit in de competitie. Later verklaarde Bob den Hollander nog tegen de verslaggever van Leiden-amateurvoetbal: "Het is zuur dat we niet gewonnen hebben maar toch denk ik dat we sterk genoeg zijn om ons te handhaven in deze klasse."
Met deze instelling moet FC Oegstgeest geduldig bouwen om uiteindelijk die onderste regionen te verlaten. Als daarnaast het blessureleed van de verschillende spelers ook snel achter de rug is, zijn er zeker nog mogelijkheden.

Overige uitslagen:
SV Aarlanderveen-CVV Be Fair 0-0, Alphia-SV Nieuwkoop 2-3, Lugdunum-Blauw Zwart 4-3, FC Oegstgeest-FC VVC 1-1, FC Oudewater-VVSB 1-3, Sporting Leiden-CVC Reeuwijk 8-1, TAVV-SV Gouda 5-1.