Ruben Groeneveld, verdediger van FC Oegstgeest, heeft zijn handen vol aan SV Nieuwkoop. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest komt weer niet verder dan een gelijk spel

In deze competitie is FC Oegstgeest in vijf wedstrijden nog steeds niet verder gekomen dan twee keer een gelijk spel. Zaterdag in de uitwedstrijd tegen SV Nieuwkoop werd net als de week daarvoor gelijk gespeeld.

Net als in de voorgaande competitiewedstrijden miste FC Oegstgeest trainer Nico van der Salm een aantal basisspelers.

Vanaf de start van de wedstrijd was SV Nieuwkoop de bovenliggende partij. Dat leidde na zeven minuten al tot een doelpunt voor de tegenstander, via een lob werd FC Oegstgeest keeper Michel Zandbergen verschalkt: 1 – 0.

Aanvallend kon FC Oegstgeest geen vuist maken, onnauwkeurige passes kwamen niet aan en door een grotere inzet wisten de tegenstanders de bal op het middenveld steeds weer te veroveren. De vleugelspelers van SV Nieuwkoop kregen veel ruimte en waren de Oegstgeest verdedigers steeds te snel af. Tien minuten na het eerste doelpunt wist de tegenstander de voorsprong te vergroten, uit een voorzet werd na slecht verdedigen de 2 -0 gescoord. Aan het eind van de eerste helft kreeg FC Oegstgeest wat meer grip op de wedstrijd, wat tien minuten voor de rust de aansluitingstreffer opleverde. Een voorzet van Melvin van Gent wist Bob den Hollander koppend te verzilveren: 2 – 1, wat ook de ruststand was.
Van der Salm zal in de rust zijn spelers stevig hebben toegesproken, want vanaf de start in de tweede helft tapten zijn spelers uit een ander vaatje. Er werd feller gespeeld en op het middenveld werden ballen veroverd. Al snel moest middenvelder Den Hollander vanwege een blessure vervangen worden door Tim Noordhuis. Uit een corner kwam de bal via de paal bij verdediger Ruben Groeneveld die de gelijkmaker scoorde: 2 – 2. FC Oegstgeest keeper Zandbergen wist met een paar goede reddingen de tegenstander van verder scoren af te houden. Een kwartier voor tijd moest een ingevallen speler van FC Nieuwkoop al snel het veld verlaten, na twee keer geel wegens opmerkingen tegen de goed leidende scheidsrechter. Ondanks het overtal kon FC Oegstgeest de wedstrijd niet omzetten in winst, om zo de eerste driepunter binnen te halen in de competitie.
Na afloop van de wedstrijd zei FC Oegstgeest trainer Van der Salm: "Ik ben teleurgesteld in mijn spelers dat ze gemaakte afspraken niet nakomen". Zo blijft zijn team met slechts twee punten uit vijf wedstrijden op de onderste plaats staan.
Zaterdag speelt FC Oegstgeest op De Voscuyl tegen FC VVC uit Nieuw-Vennep dat met 6 punten uit 5 wedstrijden op de tiende plaats staat, aanvang 14.30 uur.