Afbeelding

LOHC wint van Hattem: 0-4

Waar LOHC vorig jaar uit op Hattem drie kostbare punten liet liggen, waren dit jaar de rollen omgedraaid.

Het eerste kwart kwam Leiden goed uit de startblokken, maar wisten de spelers bijna geen kansen af te maken. De LOHC-corner bleek dan ook weer een belangrijk wapen, want waar veldgoals uitbleven was dat niet het geval bij de corner. Aan het einde van het eerste kwart kwam de stand op een 0-1 voorsprong door een corner van Bob. Het tweede kwart was een kwart zonder goals dus ging LOHC met een voorsprong de rust in. De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag weer in het net. De andere cornerspecialist Pieter-Dirck Schwart (overgekomen van KZ) sleepte de bal loeihard rechts laag van de keeper, waardoor LOHC met een 0-2 voorsprong konden gaan kijken hoe we de wedstrijd gingen uitspelen. Hattem liet het er echter niet bij liggen en opende een offensief. Met gedreven aanvallend spel wisten ze de Oegstgeestenaren onder druk te zetten, maar het leidde niet tot een goal. Aan het einde van tweede helft kreeg LOHC meer kansen vanwege weggegeven ruimte door het aanvallende Hattem. Bob maakte de 0-3 vanuit een strafcorner en Tim Bosma wist kort daarna de 0-4 te maken.

Na vijf wedstrijden gespeeld te hebben staat LOHC op een gedeelde tweede plaats met Phoenix.