Knappe remise voor Pecos | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Jens Wiersma bezorgde de tafeltennissers van Pecos zaterdag het vijfde punt. |
Jens Wiersma bezorgde de tafeltennissers van Pecos zaterdag het vijfde punt. | (Foto: Henk van Gijzen)

Knappe remise voor Pecos

  Sport

Met zijn eerste overwinning op eerstedivisieniveau bezorgde Jens Wiersma de tafeltennissers van Pecos zaterdag het vijfde punt en dus een gelijkspel tegen Scyedam. Het was een opsteker voor hem en een terechte beloning voor het Oegstgeester team.

Als de uit de eredivisie gedegradeerde Schiedammers de ambitie hadden om dit najaar voor de titel te spelen, zullen ze in de tweede speelronde flink geschrokken zijn. Het verzet van de gastheren mocht er namelijk zijn. Wiersma kreeg in het openingsduel nog met 3-2 klop van Bastiaansen, maar daarna kwamen de Pecossers sterk terug. Paul Kruijt boekte met sterk spel een fraaie zege (11-9 in de vijfde game) op de zeer ervaren Nermin Smajic. De partij daarna kende een nog verrassender uitslag: Tony Nader kleineerde de jonge Thomas Baart met 11-5, 11-3, 11-2.
Het dubbelspel van Kruijt en Nader ging mede door twee ongelukkig verloren games (13-15 en 11-13) met 2-3 naar de bezoekers, anders was Pecos misschien nog wel doorgestoomd naar een zege. Nu werd het dus 5-5, doordat zowel Kruijt als Nader nog van Bastiaansen wonnen en Wiersma het fraaie slotakkoord verzorgde: een 3-1 zege tegen de op de nationale ranglijst ruim honderd plaatsen hoger genoteerde Smajic.


Met acht punten uit de eerste twee wedstrijden staat Pecos nu vijfde in de eerste divisie, met een bezoek aan de voorlopige hekkensluiter US voor de boeg. Om zich te handhaven in de eerste divisie is een plek bij de eerste vier vereist. De eerste drie teams kwalificeren zich voor de promotiepoule, ook wel: eerste divisie A. De nummer vier komt in het voorjaar uit in de zogeheten eerste divisie B.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>