Thijs Smallenbroek blokt een schot van PGS/Vogel.
Thijs Smallenbroek blokt een schot van PGS/Vogel. Foto: Paul Lichtenbeld, Lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest eerste in beker-poule

Met twee winstpartijen en één gelijkspel tegen PGS/Vogel is FC Oegstgeest eerste geworden in poule van de beker, uiteindelijk dankzij een beter doelsaldo. Zo'n eerste plek zou suggereren dat het voor het team voor de wind gaat. Maar dat klopt niet helemaal. Zeker als je naar het verloop van de laatste wedstrijd kijkt.

Afgelopen zaterdag op weg dus naar het sportpark Ockenburg waar voetbalvereniging PGS-Vogel voetbalt. Met alle wegwerkzaamheden was de voorspelling van de navigatie dat aankomst toch wel bijna een vijftig minuten kon duren. Het veld lag omsloten door een rij van hoge bomen. Met het zonnige weer was het geen straf om naar een voetbalwedstrijd te kijken.

FC Oegstgeest begon heel slordig. Van achteruit werd heel slecht opgebouwd waardoor de bal snel werd onderschept. Hierdoor kon de aanval van PGS-Vogel regelmatig heel gevaarlijk voor keeper Mitchel Zandbergen komen. Gelukkig wist hij deze inzetten te voorkomen. Overigens is sinds kort de verdediging versterkt door Thijs Smallenbroek. Met Vincent Solleveld, Timo Lichtenbeld en natuurlijk keeper Mitchel Zandbergen vormden zij afgelopen zaterdag de sluitpost. Maar ook FC Oegstgeest kreeg regelmatig de nodige kansen, jammer genoeg zonder het gewenste resultaat.

De gemiddelde leeftijd van de PGS-Vogel spelers was duidelijk hoger dan die van FC Oegstgeest. Snel scoren en via uitvallen de wedstrijd uitzitten, leek de tactiek van de Hagenaars te zijn.

In de tweede helft kwam meer ruimte tussen de linies. En de verwachting dat PGS-Vogel spelers conditioneel wel wat zouden moeten inleveren duurde langer dan verwacht.
Ook constateerde de scheidsrechter nog een onreglementaire overtreding in de zestien meter van FC Oegstgeest, met een penalty als gevolg. Keeper Mitchel Zandbergen voorkwam het doelpunt.
Pas laat in de tweede helft kwamen de Oegstgeestenaren pas echt los. Kans na kans op een verlossend doelpunt kwam voorbij. FC Oegstgeest had de wedstrijd in de laatste minuten dus zeker nog naar zich toe kunnen trekken, maar slaagde hier niet in: 0-0.

Al met al verdiende deze wedstrijd over het geheel gezien geen winnaar. Tot overmaat van ramp liep Bas Nieuwenburg een blessure op die hierdoor naar het zich nu laat aanzien voor enkele wedstrijden uitgeschakeld zal zijn.

Resultaat: eerste in de poule van de beker dankzij een beter doelsaldo.

Volgende week speelt FC Oegstgeest haar eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen uit tegen TAVV in Ter Aar om 14.30 uur.