Padel bij tennisclub Unicum | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De Leidse wethouder Paul Dirkse in actie.
De Leidse wethouder Paul Dirkse in actie. (Foto: )

Padel bij tennisclub Unicum

  Sport

De snelst groeiende sport in de wereld verovert nu ook Nederland. Het is dynamisch en spectaculair, maar ook sociaal en laagdrempelig. De sport heet Padel en kan sinds vorige maand nu ook door Leiden en Oegstgeest gespeeld worden, op het tennispark van Unicum, grenzend aan de Oegstgeester wijk Poelgeest.

"Padel is een kruising tussen tennis en squash, maar toch heeft het een geheel eigen dynamiek, het is echt een zelfstandige sport" stelt Unicum-voorzitter Rudy van Zijp. Padel is inmiddels de tweede sport van Spanje, en de favoriete hobby van vele wereldsterren uit het voetbal, van Messi en Ronaldo, tot Arjen Robben die tegenwoordig alle padeltoernooien in het noorden van het land speelt.

Op zaterdag 7 september was de officiële opening van de banen bij Unicum. Ter afsluiting hiervan werd er een spectaculaire demonstratiewedstrijd gespeeld door nationale toppers.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>