Harm-Jaap Boerma wordt gestopt door twee verdedigers.
Harm-Jaap Boerma wordt gestopt door twee verdedigers. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

Nipte winst FC Oegstgeest

In de bekercompetitie neemt FC Oegstgeest het op tegen Football Factory, PGS/VOGEL en Graaf W II VAC. Vorige week werd de wedstrijd tegen Football Factory ruimschoots in winst omgezet. Afgelopen zaterdag was Graaf W II VAC de volgende. FC Oegstgeest startte sterk met veel overwicht. Maar gaandeweg in de wedstrijd zakte dat zienderogen af. Gelukkig sloot FC Oegstgeest de wedstrijd wel winnend af.

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er de nodige wisselingen in de spelersgroep opgetreden. Voor de eveneens nieuwe trainer, Nico van der Salm, is dat natuurlijk wel even zoeken naar een optimale situatie qua teamsamenstelling en speelwijze.
In de tweede bekerwedstrijd tegen Graaf W II VAC leek er geen vuiltje aan de lucht. Vooral de eerste helft speelde het spel zich vooral op de helft van Graaf W II VAC af. Dit bereikten de FC Oegstgeest spelers vooral door goed vooruit te verdedigen. Graaf W II VAC kwam hierdoor nauwelijks aan voetbal toe. Maar tot het maken van doelpunten kwam het vooralsnog ook niet. Dat zou tot halverwege de eerste helft duren voordat de 1-0 op het scorebord gezet kon worden. Tim Bakker trapte op rand zestien de bal zorgvuldig achter de keeper van Graaf W II VAC in de touwen. Aan het spelbeeld tijdens de rest van de eerste helft veranderde verder niet veel, veel druk van de Oegstgeestenaren maar zonder het gewenste resultaat.
Na rust kwam FC Oegstgeest al snel tot de 2-0. Harm Jaap Boerma kon vanaf 20 meter op de lengte-as van het veld vrij inschieten. Later zou blijken hoe belangrijk dit doelpunt zou zijn want later in de tweede helft kon FC Oegstgeest het type spel van de eerste helft niet meer continueren. Hielden ze in de eerste helft het speelveld klein, in de tweede helft lukte dat na verloop van tijd niet meer. Hoewel ze zeker nog duidelijk het betere van het spel hadden vielen er grotere gaten. In de 58ste minuut profiteerde Graaf W II VAC hiervan, een aanvaller kwam alleen voor keeper Mitchel Zandbergen en rondde goed af, 2-1. En, in de 84ste zou zelfs de 2-2 vallen. Opnieuw door een doorgebroken speler die met een lob onhoudbaar Mitchel Zandbergen passeerde.
FC Oegstgeest kon ondanks het veldoverwicht nauwelijks iets creëren, het spel was vrij statisch. Er zat weinig beweging in. Voor Tim Bakker was dat kennelijk aanleiding om zelf te improviseren. Hij slalomde om enkele tegenstanders heen en passte op Daniël van Vliet, die vervolgens goed inschoot 3-2 (87ste minuut).
In de blessuretijd maakte Graaf W II VAC nog wel een doelpunt. Maar dit doelpunt werd in verband met buitenspel door de scheidsrechter afgekeurd.

Uiteindelijk was het met een redelijk start van de wedstrijd, overall geen aantrekkelijke wedstrijd geworden. Maar FC Oegstgeest staat inmiddels wel eerste in de beker met 6 punten.
"Laten we hopen dat de gewenste beweeglijkheid en creativiteit snel zijn intrede doet", aldus een toeschouwer. Daar heeft de trainersstaf onder leiding van Nico van der Salm nog wel iets te doen.