Krachtig herstel Ajax cricket | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Krachtig herstel Ajax cricket

  Sport

Ajax cricket heeft eindelijk de nederlagenreeks doorbroken door verrassend de nummer twee van de ranglijst, Punjab 2, te verslaan. Grote opluchting dus. Immers: er is weer aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

Na de toss ging het team van trainer/speler Sean Davey om te gaan batten. De slag inninx verliep matig. Dit vertaalde zich in een stand van 83 runs met zes man uit, onder wie Sean Davey die tot dan toe de enige was die een bevredigende persoonlijke score neerzette (29). Dragende spelers zou het duo Thomas Milde en Jenna Kanasangara zijn. Hun offensief bracht Ajax over de 100 en vervolgens ruim erboven. Hun bijdragen zouden met respectievelijk 28 en 36 runs sterk bijdragen in de uiteindelijke score van 164 all out. Op zich zeker geen zeer hoog totaal.

In fieldend opzicht zou Ajax zich in zeer positief opzicht onderscheiden. Er stond een collectief dat alles wilde geven om de nummer 2 onder genoemd totaal te houden. De bowlers zetten goed druk op de batslieden van Punjab. Op een totaal van 777 zat de helft van de batting site van de tegenstander weer aan de kant. Hiermee was nadrukkelijk perspectief geschapen voor een gunstig resultaat.

Ajax koos ervoor regelmatig van bowlers te wisselen, zodat de batsmen zich moeilijk zouden kunnen inspelen. De tactiek werkte, mede dankzij attent fielden. Wicketkeeper Ricahard Woods onderscheidde zich met drie vangballen. Tot 103 had de tegenstander nog perspectief op winst. Op dat totaal kreeg Ajax twee van de opponenten uit. Een run later viel het achtste wicket en had de thuisclub controle over de ontmoeting.

Op de stand van 132 werd de laatste slagman ingerekend en haalde Ajax opgelucht adem. Quincy Brouwer bowlde goed en had drie wickets. Hinanshu Paliwal had de beste bowlingcijfers. Hij was verantwoordelijk voor 4 wickets met maar 27 runs tegen. "Ik ben echt blij", sprak voorzitter Frits de Jongh na afloop. Captain Thomas Milde: "We kunnen het echt wel: meedraaien in de eerste klasse. We hebben een paar wedstrijden ongelukkig verloren, maar nu viel het goed. Een totaal van 164 is in deze klasse vaak niet voldoende voor winst, maar dit hebben we gecompenseerd met goed fielden. Daar lag in voorgaande wedstrijden vaak het probleem. Dit resultaat is een prima opsteker voor het vervolg van de competitie", aldus een opgetogen Thomas.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>