Hedi van Dijk-Poot uit Oegstgeest werd derde op de halve triatlon.

Oegstgeester brons op NK Halve Triatlon

Hedi van Dijk-Poot uit Oegstgeest heeft op het Nederlands Kampioenschap Halve Triatlon in Klazienaveen het beslag gelegd op de derde plaats in de categorie D40+. De triatlete van het Leidse ZVL-1886 finishte na 5.06,49.

De wedstrijd over 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen trok veel grote namen. De opvallendste was die van Yvonne van Vlerken, veelvoudig Ironman winnares en voormalig wereld- en Europees kampioene. Ze pakte zowel in de categorie D40+ als de open klasse de titel.

Achter Van Vlerken en Jeanet van den Berg pakte Hedi tot haar eigen verrassing de derde plaats. "Het was een mooie race", vertelde ze na afloop. "Het zwemmen ging super mede dankzij een openstaand sluisje en dus een lekkere stroom mee. Het fietsen was pittig - bijna drie uur hard fietsen is gewoon nogal lang. Ik was zo blij dat het erop zat dat het lopen weer heel lekker ging: ik heb negen minuten van mijn pr op de halve marathon gehaald."

Andere deelnemende clubgenoten waren Niels Ros en René Bos. Niels, die zich een paar weken terug al plaatste voor de wereldkampioenschappen op Hawaii, realiseerde een toptijd van 4 uur 17 minuten en werd daarmee 22e van de meer dan 300 deelnemers. René Bos werd knap 26e in zijn leeftijdscategorie.