Ajax cricket moet punten aan Concordia laten | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Archieffoto
Archieffoto (Foto: Willemien Timmers)

Ajax cricket moet punten aan Concordia laten

  Sport

Het is Ajax cricket niet gelukt om middenmoter Concordia punten afhandig te maken. Voor de stand op de ranglijst zijn het dure verliespunten.

De tegenstander koos na de gewonnen toss om eerst te gaan batten. Het verliep aanvankelijk voorspoedig. De eerste vier slaglieden van de Delftse ploeg waren redelijk snel uit. Daarna liet de tegenstander zien over een team te beschikken dat over een brede groep kwalitatieve batsmen beschikt. Daarmee werden de bowlers van Ajax geconfronteerd. Het scoringtempo schoot omhoog en kregen de bowlers van Ajax weinig grip meer op de 'rem' die de run rate zou moeten verminderen. Na de reguliere 50 overs had Concordia een totaal van 249 voor 6 opgebouwd; dus Ajax had 6 van de tien batsmen uit weten te krijgen. De wickets werden genomen door H. Paliwal en Quincy Brouwer; respectievelijk 3 wickets voor 53 runs en 3 voor 69. De overige bowlers zagen geen kans een slagman uit te krijgen.
Op zich is 249 geen onoverwinnelijke horde, zolang er maar een gemiddelde van 5 runs per over wordt gescoord. Dit zou toch het probleem worden. Het openingspaar bleef lang staan maar de run rate was aan de lage kant. Op een totaal van 62 ging Richard Woods run out met een score van 26 en op 93 viel het wicket van Joost Kooistra (33). In het verloop van de wedstrijd dreef Ajax steeds verder van de target af en tekende de nederlaag zich af. Sean Davey, de topscorer van Ajax, werd op een persoonlijk totaal van 24 uitgevangen. Dit bleek een breekpunt in de wedstrijd. De bowlers van Concordia waren kwalitatief te goed om Ajax in de wedstrijd te brengen. Uiteindelijk stokte het totaal op 182 all out. Thomas Milde (13), Arthur Koppejan (22) en Quincy Brouwer (10) behaalden dubbele cijfers. Volgende week is de confrontatie tegen HCC 2 in Den Haag. De eerste wedstrijd was Ajax de bovenliggende partij. Ajax staat nu op de veilige achtste plek, maar moet toch nog enkele punten pakken om zeker te zijn van handhaving. Alles is in eigen hand, omdat de twee laagst genoteerden nog bestreden moeten worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>