OLTC Mix-Jeugd landskampioen tennis | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
V.l.n.r.:  Maas Jacobs, Sanne Honsbeek,  Lois Rieff, Mac Visser en Ties de Regt.
V.l.n.r.: Maas Jacobs, Sanne Honsbeek, Lois Rieff, Mac Visser en Ties de Regt. (Foto: )

OLTC Mix-Jeugd landskampioen tennis

  Sport

Het eerste jeugd mix team van OLTC schreef afgelopen weekeind in Rosmalen historie door het eerste landskampioenschap ooit voor OLTC binnen te halen.

OLTC is de op twee na oudste tennisvereniging van Nederland. Zij is voortgekomen uit de Leidse Lawn Tennis Club (LLTC), die op 17 september 1886 is opgericht. Ondanks een rijke historie met vele hoogtepunten is het OLTC nog nooit gelukt om landskampioen te worden.


Al jaren worden de lessen voor jeugd en senioren verzorgd door de tennisschool I'm Tennis onder leiding van Onno Guinau en Marco Visser. Zij brengen al jaren wat extra's binnen OLTC. Hun grote enthousiasme en betrokkenheid zorgen er mede voor dat het aantal jeugdleden op peil blijft, daar waar in heel Nederland dit terugloopt.
Er is nog steeds plek voor nieuwe jeugdleden die kunnen rekenen op uitstekende tennislessen en heel veel gezelligheid.

Het team bestaande uit Sanne Honsbeek, Lois Rieff, Maas Jacobs, Mac Visser en Ties de Regt speelde zaterdag de halve finale tegen Breukelen en wonnen deze glansrijk met 7-1.
Na de singles en dubbels was OLTC niet meer te achterhalen en werden de beide mixpartijen niet meer gespeeld, waardoor OLTC met 7-1 de finale op zondag mocht gaan spelen tegen Hoogerheide.

Zondag om 11.00 uur begonnen Sanne en Lois aan hun singles. Sanne won knap in de derde set en Lois moest de winst aan haar tegenstandster laten.
Daarna was het beurt aan Ties en Mac. Mac won keurig in twee sets en Ties verloor in een bloedstollende partij van hoog niveau in drie sets.
Stand na de singles was dus 2-2. Lois en Sanne speelden een uitstekende dubbel en wonnen in twee sets. Na deze dubbel was duidelijk dat OLTC nog één winstpartij nodig had in twee gewonnen sets om het eerste Landskampioenschap voor OLTC binnen te halen. Als zij in een driesetter zouden winnen of verliezen dan moesten de mixpartijen de beslissing gaan brengen.

Mac en Ties speelden uitstekend en lieten de grote jongens van Hoogerheide geen kans. Er werd in twee sets gewonnen.

De ontlading was groot. Het eerste landskampioenschap was een feit. Echt een geweldige prestatie. Om negen uur 's avonds kwam het team terug op OLTC en werd daar enthousiast ontvangen.


Komende zondag (23 juni) na de finales van de Onderlinge kampioenschappen is de huldiging van deze kanjers op OLTC (Hofbrouckerlaan 53).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>