Appel-valt-niet-ver-van-de-boom-toernooi kent alleen maar winnaars | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Appel-valt-niet-ver-van-de-boom-toernooi kent alleen maar winnaars

  Sport

Afgelopen zondag, 2 juni, vond op Sportpark Overveer het Appel-val-niet-ver-van-de-boom-toernooi plaats. Een roemrucht familietoernooi waar vele ASC-families in heden en verleden hun sportieve bijdrage aan geleverd hebben. Lang geleden opgericht door de Oegstgeestenaren Hein Greven en Mike van Eck heeft het toernooi een vaste plek veroverd op de volle toernooikalender. Oorspronkelijk werd het toernooi gespeeld op de eerste zondag van het nieuwe jaar maar op wens van velen is het toernooi sinds twee jaar verplaatst naar de warmere meimaand.

Deze editie brak het record: nog nooit deden zo veel teams mee aan het toernooi. Ruim 130 kinderen, ouders en grootouders lieten zich van hun sportiefste kant zien. Oudste deelnemer was de 79-jarige Jan van Gent uit Zoeterwoude die met zijn kinderen en kleinkinderen liet zien dat voetbal een sport is voor alle leeftijden. De zelfgekozen namen van de teams gaven vooraf al enige inzicht in de speltactiek of de onderliggende motivatie: Het Balletje Rolt, Dreamteam of Waar is de borrel? Op vier kleine velden werd gestreden voor de poulewinst. Na de spannende halve finales volgde een zinderende finale tussen de Boutertjes en Team Zonder Naam. Na een gelijkspel in de reguliere speeltijd moesten penalty's de beslissing brengen. Uiteindelijk wist Team Zonder Naam de Beker met de Grote Oren en de wisselbokaal in de wacht te slepen.

Volgend jaar wacht weer een nieuwe editie en in de tussentijd kunnen alle families verder werken aan hun tactische en technische vaardigheden.        

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>