Fiks 2 promoveert naar de Reserve Hoofdklasse. Een ongekend resultaat voor de selectie van de korfbalvereniging: volgend seizoen mogen in de veldcompetitie beide teams op hoofdklasse-niveau uitkomen. Foto: Wim van Tuijl

Fiks 2 promoveert naar reserve hoofdklasse

Onverwacht heeft Fiks 2 de titel twee weken eerder dan gepland in de wacht gesleept. Zelf verpulverde het De Hoeve met 20-8. Na afloop kwam tijdens de negende minuut van de wedstrijd van Fiks 1 het bericht binnen dat directe concurrent Drachten 2 verrassend van SDO 2 had verloren. Hiermee is de formatie van Rob Schoof en Aldo Spadon niet meer te achterhalen en brak de feestvreugde aan. Een ongekend resultaat voor de selectie van korfbalvereniging Fiks nu volgend seizoen in de veldcompetitie beide teams op hoofdklasse niveau mogen uitkomen.

Door Wim van Tuijl

Na de misstap vorige week in Drachten liet Fiks tegen De Hoeve zien dat de nederlaag een incident was. Het spelniveau tussen de nu gedegradeerde tegenstander en koploper Fiks was zeer groot. Met duidelijke suprematie liet Fiks vanaf het begin zien dat het de wedstrijd controleerde. Eigenlijk was na 8 minuten het verschil gemaakt (4-0), gezien het matige verweer van de tegenstander. Fiks verdedigde scherp en speelde met inzet en bezieling. Het verschil liep snel op en bij rust stond er 12-3 op het scorebord. De vraag was alleen hoever de marge ging oplopen. Fiks hield in de tweede rondgang controle en zou een resultaat neerzetten van 20-8. Met, achteraf, de titel als beloning. Trainer Rob Schoof over dit seizoen: "Kortom, een prachtig competitiejaar. Na mijn aanstelling in september was, na de promotie uit de eerste klasse, handhaving in de reserve overgangsklasse de doelstelling. Wellicht was het positief voor de groep dat ik als nieuwkomer nieuwe en extra impulsen kon geven. Ik bracht de spelers bij om variatie in het spel aan te brengen, bijvoorbeeld de bal over meerdere schijven te spelen. Duidelijk was dat er van meet af aan een klik viel tussen mij en de spelers. Vertrouwen in elkaar hebben is van groot belang en draagt bij om optimale resultaten te halen. En zie dit fantastische resultaat", verklaarde een glunderende Rob Schoof. "Feit is wel; ik draag iets over als tussenschakel. De spelers moeten het uiteindelijk zelf uitvoeren", nuanceert Rob. In deze wedstrijd scoorden: Sam Coli (4), Youp Coli, Jesse Trap, Jolie Muntz en Miquel van Welzen (allen 3), Steffi Roest (2), Tessa Kortman en Tim van Polen.

Fiks 1 na zege op Sporting Delta op derde plaats

Tussen de feestvreugde door ging Fiks 1 de confrontatie aan tegen Sporting Delta. Het zou een zeer interessante wedstrijd worden, alleen al vanwege het scoreverloop. Na een snelle 2-0 door Kevin Vreeken en 2-1 breidden Lianne Anholts en Melissa Heyne de voorsprong uit naar 4-1. Daarna kwam de tegenstander terug in de wedstrijd. Sporting Delta gooide alle energie in het duel om te trachten resultaat te behalen; wetende dat het nog niet bevrijd is van degradatiegevaar. Na 5-5 kwam Fiks geen moment meer los van de tegenstander, die zich terug had gevochten in de wedstrijd. Vandaar het hoge aantrekkelijke gehalte van deze laatste thuiswedstrijd. Even sloeg Sporting Delta een gaatje bij 9-11; Jan Anholts en Mesissa Heyne stelden nog voor rust orde op zaken (11-11). De tweede helft was een kopie van de eerste rondgang; twee strijdende ploegen om de punten en minimale verschillen in de tussenstanden. Pas in de laatste vijf minuten kantelde de ontmoeting. De tegenstander viel stil met scoren en Mart Hortentius (2) en Melissa Heyne waren in die fase trefzeker voor Fiks; van 19-19 ging het naar 22-19 en daarmee was de beslissing geforceerd. Het werd 22-20. Enkele minuten voor tijd werd scheidend trainer Rick Nell publiekelijk in het zonnetje gezet. Hij kreeg bloemen en een groot applaus voor zijn grote verdiensten in zijn vierjarig trainerschap bij Fiks. In een volgende editie een interview met Rick. Na de wedstrijd overhandigden de spelers rozen aan het zo trouwe publiek; een prachtige blijk van waardering van het team. Kevin Vreeken en Mart Hortensius waren topscorer met ieder vier treffers. Jan Anholts en Roy Vreeken (3), Ilse Hazekamp en Michelle Rozenbroek scoorden eveneens.