Daniël van Vliet, de maker van de 2-0, in duel om de bal.
Daniël van Vliet, de maker van de 2-0, in duel om de bal. Foto: Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)

FC Oegstgeest eenvoudig voorbij Meerburg

Het opstootje vorige week aan het eind van de wedstrijd Roodenburg-FC Oegstgeest resulteerde voor beide ploegen in één punt in mindering. Dit betekende dat nu een gelijkspel tegen Meerburg niet voldoende zou zijn om de nacompetitie te bereiken. Winst is noodzakelijk om niet afhankelijk te zijn van andere resultaten. Dat laatste, die winst, werd afgelopen zaterdag zonder al te veel problemen waargemaakt. FC Oegstgeest won met 4-1.

In de aanloop naar de wedstrijd hadden het bestuur en het team in de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Meerburg de nodige hoofdbrekens. Allereerst natuurlijk de bespreking en afronding van het gebeurde in de laatste wedstrijd. Maar vervolgens de voorbereiding voor de thuiswedstrijd tegen Meerburg: er moesten de nodige personele problemen worden opgelost. Saillant detail hierbij is nog dat Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser, de huidige trainers van FC Oegstgeest, volgend seizoen de technisch begeleiding van Meerburg zullen gaan vormen én dat ook Martin Meijer, nu selectiemanager, hen daarin zal volgen.
Gelukkig kon aan het eind van de wedstrijd de conclusie worden getrokken dat er door FC Oegstgeest 1 een leuke, goede wedstrijd was neergezet met als de beloning het vooruitzicht van de nacompetitie.

Al na vier minuten na aanvang wist Danny Wenink de doelman te passeren. Gezien het belang van winst was het snelle doelpunt zeer welkom. Dat gaf meer rust in het team.
De rest van de eerste helft bleven beide teams redelijk in evenwicht. Vlak voor rust werd de, bijna onhoudbare, kopbal van Daniel van Vliet door de keeper van Meerburg alsnog perfect geblokt. En, vlak voor het rustsignaal kon Timo Lichtenbeld het doel van FC Oegstgeest nog net schoonhouden na een lob van een Meerburg-speler over keeper Peter Messemaker. Ondanks het overwicht van FC Oegstgeest kansen over en weer dus.
Vlak na rust wist diezelfde Timo Lichtenbeld die op rechts werd gelanceerd, Daniël van Vliet te voorzien van een strakke pass die onhoudbaar de touwen in ging: 2-0. Kort daarop ging Abel Bormans in het strafschopgebied onreglementair naar de grond. De door de arbiter toegekende penalty benutte Adil Harfaoui foutloos: 3-0.
Een minuut of zes later wist Meerburg toch tot scoren te komen (3-1). Aan eventuele onzekerheden maakte Abel Bormans tien minuten voor het eindsignaal een einde door de 4-1 op het scorebord te zetten. Hieraan was een mooi uitgespeelde aanval aan voorafgegaan.

Met de winst is er na een turbulente week dan toch uitzicht op de nacompetitie. De technische staf en het team hebben veerkracht getoond, dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.

De eerste nacompetitiewedstrijd speelt FC Oegstgeest volgende week thuis uitgerekend tegen Linschoten. Linschoten dat drie jaar geleden juist de oorzaak was van de degradatie naar de vierde klasse. In de laatste minuten van die beslissingswedstrijd waarin v.v. Oegstgeest met 1-0 voorstond zag Linschoten in de allerlaatste minuten toch nog kans om met 2-1 te winnen.
Dus volgende week de revanche op weg naar promotie naar de derde klasse.

Overige uitslagen:
sv Aarlanderveen-Roodenburg 8-1, Alphense Boys-vv Woubrugge 3-0, Football Factory-sv Kickers'69 3-1, LSVV'70-v&av Hazerswoudse Boys 2-4, FC Oegstgeest-vv-Meerburg 4-1, vv SJC-Floreant bgc 0-2, sv Zevenhoven-vv Koudekerk 3-4.