Nancy de Graaf laatste keer bij vrouwenselectie FC Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Na de erewissel waren bij veel teamgenoten en coaches tranen te zien.
Na de erewissel waren bij veel teamgenoten en coaches tranen te zien. (Foto: Willemien Timmers)

Nancy de Graaf laatste keer bij vrouwenselectie FC Oegstgeest

  Sport

Zaterdag 18 mei sloot Nancy de Graaf nog één allerlaatste keer aan bij de vrouwenselectie van FC Oegstgeest.

Met rugnummer 14 stond ze nog een laatste keer een paar minuten in het veld, en kon ze in overleg met de tegenstander in de allerlaatste minuten van de wedstrijd met een publiekswissel haar (selectie)voetbalcarrière afsluiten.

Voor De Graaf was het een afscheidswedstrijd tegen de tegenstander waar zij in oktober 2018 in de uitwedstrijd geblesseerd was geraakt: Reiger Boys.

Deze club uit Heerhugowaard wordt momenteel getraind door de trainster die Nancy de Graaf heeft aanbevolen bij AZ destijds en waar ze haar eredivisie-avontuur deels aan te danken heeft. De Graaf speelde ook voor het Leidse UVS.

De Graaf was binnen vv UDO één van de pioniers van het vrouwenvoetbal

De Graaf was binnen vv UDO één van de pioniers van het vrouwenvoetbal, en heeft ook binnen het Nederlands vrouwenvoetbal haar bijdrage geleverd.


Vanwege een blessure werd Nancy de Graaf helaas gedwongen een streep onder haar voetbalcarrière te zetten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>