Tim Bakker had een belangrijke rol op de linkerflank.
Tim Bakker had een belangrijke rol op de linkerflank. Foto: Paul Lichtenbeld; lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest wint voorlaatste wedstrijd

In een kansrijke wedstrijd scoort FC Oegstgeest 'slechts' driemaal (0-3) uit tegen Roodenburg. In ieder geval zijn de drie punten binnen, nog één wedstrijd te gaan in de strijd om de tweede plek in de ranglijst te behouden. Met die tweede plek behoudt FC Oegstgeest kans op promotie via de nacompetitie.

Uiteindelijk had FC Oegstgeest niet veel moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar dat zou wel tot ver in de tweede helft duren (82ste minuut) voordat met de 0-2 score de deur echt zo goed als dicht ging.

FC Oegstgeest had gedurende de gehele wedstrijd naast het betere van het spel ook vooral veel balbezit. Roodenburg wist echter met sterk storen iedere keer weer die kansen te neutraliseren.
Na een serie van kansen kon Abel Bormans in de vijfendertigste minuut dan toch de 0-1 via een kopbal scoren. Een voorzet op maat van Mario Gianfiglio was hier het goede voorbereidende werk.
De vele onbenutte kansen bleven aanhouden. Roodenburg verdedigde verbeten om het scoren te beletten.
In de zeventigste minuut kwam een Roodenburgspeler zelfs alleen voor de FC Oegstgeest keeper, Peter Messemaker. Via een goede actie van de FC Oegstgeest goalie wist hij de inzet uitstekend te pareren. Als dat niet was gebeurd, had de wedstrijd weer een heel ander verloop kunnen hebben.
Het grote overwicht bleef voor FC Oegstgeest. Dat moest toch nog tot mogelijkheden leiden is de verwachting. Maar het duurde nog tot de 82ste minuut voordat de 0-2 viel. Lars van Bommel gaf voor op Danny Wenink en deze maakte keurig af.
De druk op het doel van Roodenburg bleef groot. Tegen het eind van de wedstrijd viel de 0-3. Via een mooie uitgespeelde bal gaf Özcan Bayram voor op Mario Gianfiglio en hij maakte het foutloos af.

De wedstrijd is sportief verlopen. Jammer genoeg ontstond er vlak na de wedstrijd in de loop naar de kleedkamers een opstootje, die al met al weer redelijk met een sisser afliep. Mogelijk dat de scheidsrechter nog genoodzaakt is om hier een rapport over te maken. Opmerkelijk was wel dat een jongen van een jaar of 14 nog opmerkte: "Voetballen doe je met je voeten en niet met je mond". Was iedereen maar zo wijs, voor vooroordelen en voor geweld is in een voetbalwedstrijd en breder in de maatschappij geen plaats.

Volgende week speelt FC Oegstgeest thuis tegen Meerburg. Meerburg staat op dit moment op de twaalfde plek in de ranglijst. Winnen zou dus geen problemen moeten opleveren voor FC Oegstgeest. Maar in de uitwedstrijd kwam FC Oegstgeest ook niet verder dan een 0-0 gelijkspel.
Daarbij komt dat Floreant en Alphense Boys beiden hun wedstrijd winnend afsloten. Zij zijn op respectievelijk 1 en 2 punten genaderd. Verslappen is hier dus het verkeerde werkwoord.

Overige uitslagen:
Floreant bgc-LSVV'70 1-0, v&av Hazerswoudse Boys-Football Factory 7-3, sv Kickers'69-Alphense Boys 0-1, vv Koudekerk-vv SJC 6-1, vv Meerburg-sv Zevenhoven 5-1, Roodenburg-FC Oegstgeest 0-3, vv Woubrugge-sv Aarlanderveen 0-2